Prima pagină » Diverse » STUDIU: 59% dintre copii consumă dulciuri o dată pe zi

STUDIU: 59% dintre copii consumă dulciuri o dată pe zi

STUDIU: 59% dintre copii consumă dulciuri o dată pe zi

Un studiu al Reveal Marketing Research relevă că 59% dintre copii consumă dulciuri o dată pe zi.

Mai mult, aproape o treime dintre copii (30%) consumă dulciuri de două sau trei ori pe zi.

Câți copii mănâncă fructe proaspete

Conform studiului, dulciurile sunt incluse în alimentația zilnică a nouă din 10 copii, în timp ce doar cinci din 10 copii consumă zilnic fructe proaspete.

Majoritatea copiilor (63%) petrec cel mult trei ore pe zi în aer liber, iar cinci din 10 copii întâmpină dificultăți cu trezitul dimineața.

Cinci din zece copii obișnuiesc să primească cadouri din partea părinților cu ocazia Zilei Copilului, sărbătorite pe 1 Iunie, mai arată studiul.

De asemenea, 83% dintre părinți declară că se implică în mare și foarte mare măsură în alimentația copiilor.

Referitor la diferitele obiceiuri de consum ale copiilor, 78% dintre părinții intervievați menționează faptul că micul dejun este luat de copiii lor aproape în fiecare zi. Cei care sar cel mai adesea peste prima masă a zilei sunt adolescenții între 13-15 ani (70%).

Copiii și adolescenții adoră sucurile carbogazoase, 50% obișnuind să le consume de câteva ori pe săptămână, dintre care 7% zilnic sau aproape zilnic.

Conform informațiilor oferite de părinți 94% dintre copii obișnuiesc să consume fructe proaspete săptămânal, cei mai mulți dintre aceștia zilnic sau aproape zilnic (52%), în special cei cu vârste până în 3 ani (80%).

Comparativ cu cercetarea din 2021, este îngrijorător faptul că a crescut numărul părinților care susțin că fructele proaspete nu sunt consumate de copiii lor în fiecare zi, a mai stabilit studiul.

Pe de altă parte, recent, cunoscutul coach de lifestyle și nutriție Cori Grămescu a vorbit la podcastul ALTCEVA despre cât dee sănătos este pentru organismul uman să păstrăm un consum cât mai ponderat de dulciuri, alimente grase și făinoase de la „patiserie”.

„Cam așa trebuie să facem, să evităm dulciurile, toate alimentele bogate în grăsimi saturate, asociate cu făină albă, cartofi prăjiți, pâine albă, zona asta dă inflamații, ne deschide porii, ne buhăie, ne umple de coșuri șamd.

Mâncarea rămâne totuși și într-o zonă de plăcere, nu de abuz. Poate să fie o sursă permanentă de curiozitate, de joacă, e foarte important să o scoatem din narativul utilitarian.

Să ducem gătitul ca o experiență împărtășită în familie. Să educăm copiii cu masa în familie. Altfel mâncarea va fi folosită și abuzată. Nu ne ține loc de terapie, bucurie în cuplu, bine emoțional. Ca să o scoatem din această grea legătură, e foarte important să cultivăm aspectele acestea în viața de zi cu zi”, a spus Cori Grămescu.

Citește AICI mai multe despre acest subiect.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele