Regele Charles a ales România pentru prima vizită externă de la momentul încoronării. Vizita va dura cinci zile, însă după primirea de la Palatul Cotroceni, aceasta va fi una cu caracter privat, potrivit ambasadorului Marii Britanii în țara noastră.
Monarhul britanic se află deja de aseară la reședința sa din Valea Zălanului, iar pentru azi le-a pregătit o surpriză vecinilor săi.
Astăzi, regele și prietenii săi care au venit în zonă, urmează să facă prima excursie pe dealurile din Valea Zălanului. De asemenea, ar urma să aibă loc și un picnic, la care sunt invitați toți oamenii satului, precum și cei din satele învecinate.
Locuitorii au venit cu tot felul de daruri pe care acesta să le ducă acasă, în Marea Britanie.
”Am ajuns să iubesc România”, a mărturisit vineri regele Charles al III-a, în discursul său susținut la Palatul Cotroceni.
Regele Charles al III-lea a ajuns, vineri seara, la Valea Zălanului. Monarhul britanic a ajuns cu mașina la casa sa din județul Covasna, unde a fost așteptat de mai mulți localnici chiar la poarta proprietății.
Regele britanic a mers în mijlocul lor, a strâns mâna cu fiecare din ei și s-a îmbrățișat cu femeile și copiii care i-au oferit flori.
Valea Zălanului este un sat în comuna Malnaș din nordul județului Covasna, cu foarte puțini locuitori, se află în Munții Baraolt din Transilvania, scrie Mediafax.
Regele Charles al III-lea a ajuns vineri în România. După sosirea de la aeroport, monarhul a fost primit la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis.
Regele Charles al III-lea a declarat că ”întotdeauna s-a simțit acasă în România”, în discursul pe care l-a susținut vineri la recepția organizată în onoarea sa la Palatul Cotroceni, unde a fost primit de Klaus Iohannis cu onoruri militare. Monarhul britanic și-a început discursul în limba română și a elogiat România, citând versuri din Mihai Eminescu.
În discursul susținut la Cotroceni, la recepția la care au luat parte aproximativ 300 de persoane, Regele Charles a spus că a ajuns iubească România, cultura şi arta, patrimoniul, istoria, peisajele şi biodiversitatea, continuând în limba română: ”ţară de glorii, ţară de dor”, cu mențiunea că a parafrazat din Eminescu (”țara mea de glorii, țara mea de dor” în versiunea lui Mihai Eminescu din ”Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”).