Iluziile optice sunt o variantă bună pentru a vă testa abilitățile de observare. Încercați să stabiliți câte cercuri sunt în această imagine. Geniile dau răspunsul corect în 5 secunde.
Iluziile optice sunt bune pentru a vă testa abilitățile, dar ele sunt folosite și în domeniul psihanalizei, deoarece pot vorbi despre trăsăturilor tale de personalitate. Un creier uman normal poate privi diferite lucruri sau imagini, având o percepție diferită din fiecare unghi.
Imaginea de mai sus a fost distribuită pe site-ul Jagran Josh și s-a viralizat cu rapiditate. Chiar dacă te concentrezi foarte tare pentru a identifica cercurile din această imagine, e aproape imposibil ca ochii tăi să urmărească liniile individuale ale fiecărui cerc. În această imagine, partea mai dificilă este să găsești toate cercurile.
Imaginea pare a fi o spirală, dar, de fapt, este o serie de pătrate dispuse în patru cercuri concentrice. Modelul se rearanjează în fața ochilor privitorului. Cercurile par să se suprapună unele peste altele, provocând un model de „covrig”. Cei care pot observa toate cercurile persoane creative și au, de asemenea, o intuiție uimitoare.
Să privim îndeaproape iluzia optică și să vedem numărul exact de cercuri.
Puteți vedea că există în total patru cercuri în această iluzie optică.
IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții.
Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru. Iată un test prin care îți poți verifica IQ-ul.
Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activități creatoare şi îi conduc pe alţii. Valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie.
Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activități creatoare şi îi conduc pe alţii. Sunt adevărate genii, descoperă teorii şi aparate noi. Reprezintă 0,2% din populaţie. Printre personalitățile contemporane cunoscute cu un IQ mare se numără Bill Gates sau Stephen Hawking.
În schimb, valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie. Persoanele cu IQ-ul acesta sunt specialişti, cercetători sau manageri foarte buni. Arnold Schwarzenegger și Nicole Kidman au un IQ care se încadrează în aceste valori.
Valorile dintre 121 sunt 130 sunt mult peste medie. Persoane cu valorile acestea pot finaliza studii universitare cu uşurinţă şi pot obţine rezultate extraordinare în funcţii de conducere sau în activități creatoare. Persoanele cu valorile acestea reprezintă 6% din populaţie.