Anunț teribil pentru unii români: nu pot ieși la pensie, deși oamenii își făcuseră planuri în acest sens. Acum, situația este destul de inflamată, iar o rezolvare pare departe de a fi posibilă.
Primele semne de nemulțumire se văd, peste 100 de persoane protestând, deja, în stradă.
Minerii din Gorj acuză autoritățile că nu pun în aplicare legea care prevede pensionarea acestei categorii cu 13 ani mai devreme.
Revoltați, oamenii au ieșit în stradă strigându-și nemulțumirea.
Conflictul dintre minerii Olteniei și preşedintele Casei Naţionale de Pensii este ultimul scandal social apărut în România.
Scandalizați fiindcă legea care prevede pensionarea minerilor cu 13 ani mai devreme nu este pusă în aplicare, pe motiv că „trebuie îmbunătăţită”, angajații de la exploatările miniere din zonă se revoltă și ies la proteste.
Dosarele de pensionare ale minerilor gorjeni sunt blocate, iar oamenii nu primesc niciun răspuns la cererile înaintate. Deranjați de atitudinea Casei de Pensii, sindicatele din minerit anunță că sunt gata să depună o plângere împotriva lui Daniel Baciu pentru nerespectarea legii.
Până una, alta, mai bine de 100 de persoane s-au adunat în fața sediului prefecturii Gorj, minerii anunțând că merg în instanță cu demersul lor împotriva directorului Casei Naționale de Pensii.
Ce promite Daniel Baciu
Atenționat cu privire la protestul minerilor, Daniel Baciu, directorul Casei Naționale de Pensii, a reacționat promițând că va încerca să rezolve problema.
În prezent, aproximativ 900 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia, care administrează bazinele miniere din zonă, îndeplinesc condițiile de pensionare.
Minerii sunt doar ultima categorie socială care se revoltă.
Până deunăzi școala a fost paralizată de o grevă generală declanșată de profesori, care a durat aproape trei săptămâni.
Nu în ultimul rând, sindicatele din Sănătate au anunțat că personalul din sistem se află în grevă japoneză, în semn de protest față de nerespectarea legii salarizării.
Iată că tot mai mulți români încep să se revolte împotriva clasei politice, oamenii condamnând nivelul de trai scăzut, prețurile ridicate și salariile mici plătite.