Prima pagină » Actualitate » Lovitură DURĂ! Salt Bae, nevoit să-și închidă restaurantul! A fost umilit de un critic culinar: „Are farmecul unui hangar de avioane”

Lovitură DURĂ! Salt Bae, nevoit să-și închidă restaurantul! A fost umilit de un critic culinar: „Are farmecul unui hangar de avioane”

Lovitură DURĂ! Salt Bae, nevoit să-și închidă restaurantul! A fost umilit de un critic culinar: „Are farmecul unui hangar de avioane”

Restaurantul din Manhattan al celebrului bucătar Salt Bae a fost închis, la trei ani după ce a criticii l-au declarat „cel mai prost local din New York”.

Salt Bae, „emblema” lanțului de măcelării Nusret Gokce, a devenit celebru prin modul în care presară sare pe fripturile sale de sute de euro.

Acesta a deschis Salt Bae Burger într-un oraș „obsedat” să găsească cei mai buni burgeri, dar localul din Park Avenue s-a confruntat mereu cu probleme.

A fost deschis în februarie 2020, chiar înainte ca orașul să fie închis în urma pandemiei de COVID. Restaurantul s-a confruntat cu acuzații de sexism, după ce a vândut un așa-numit „ladies burger”, un burger pentru doamne, cu chifle roz.

„Vrem să complimentăm doamnele”, declara, la acea vreme, Al Avci, managerul restaurantului, care a spus că același produs a avut un succes nebun în Dubai. „Nu ne-am gândit că am fi misogini”.

„Farmecul unui hangar de avioane”

Salt Bae Burger vindea un milkshake cu aur de 99 dolari și un Gold Burger de 100 de dolari, în foiță de aur. Asta nu l-a impresionat însă pe criticul culinar Robert Sietsema, care a scris că localul „are farmecul unui hangar de avioane”.

Scott Lynch, un critic culinar pentru Gothamist, a declarat că „a avut ocazia nefericită de a mânca hrana de spital și totul la Salt Bae a fost oribil”.

Acesta a consumat un Wet Burger, un hamburger ieftin, „de fapt o bucată de carne, între două chifle dulci, cu un gust neplăcut. Un burger mic, dar oricum nu poți lua mai mult de o îmbucătură”, a scris Lynch. „Cel mai prost restaurant din oraș”, a etichetat acesta localul lui Salt Bae.

Gokce, care gătește cu ochelari de soare la ochi și poartă tricouri mulate albe, a devenit celebru în 2017, cu tehnica sa de presărat sare pe fripturi. Are 52 milioane de urmăritori pe Instagram și lanțul de restaurante Nusr-Et numără 20 de unități la nivel global, scrie The Guardian.

Alții au considerat tehnica lipsită de igienă și au „condamnat” modul său de a găti. Gokce a mai fost criticat după ce s-a lăudat că „l-a hrănit” pe liderul Nicolas Maduro din Venezuela, Donald Trump și Leonardo DiCaprio.

Sursa FOTO: cancan.ro

Criticile s-au ținut lanț de Salt Bae

The New York Post a ales chiar și „Jecmăneala Numărul 1”, o masă pentru două persoane, care costă 521,45 dolari, după care clienții „rămân înfometați”.

Pe de altă parte, Salt Bae spune că este iubit de americani și newyorkezi. „După ce tai carnea, fac mișcarea celebră. Merg la masă, uneori de trei ori. Nu mă consider un măcelar. Meseria mea este o artă, deoarece e arta de a face o friptură perfectă. Vine din interiorul meu”.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și