Deși munca de acasă este noul trend, mai ales după pandemia de coronavirus, cercetările au arătat că mulți angajați nu și-au creat încă o zonă de lucru special amenajată. Astfel, mulți lucrează și acum de pe canapea sau din pat.
Cercetătorii de la Universitatea din Leeds au descoperit că o treime dintre oamenii care lucrează de acasă, în Marea Britanie, nu au un spațiu de lucru dedicat, ceea ce ar putea duce la probleme în timp, scrie LadBible.com.
În acest context, cercetătorii de la Furniture at Work au creat un personaj fictiv, pe nume Anna, pentru a demonstra cum riscă să arate angajații în câteva decenii.
„Anna prezintă multe efecte fizice din cauza utilizării consecvente a tehnologiei, a expunerii la ecran și a posturii proaste”, a explicat Furniture at Work.
Ea are ochi întunecați și umflați, iar mâinile i-au devenit asemănătoare unor gheare.
Mai mult, Anna și-a format un spate cocoșat, lucrând din patul său, în timp ce ochii ei sunt înroșiți de la atâta privit în ecran.
De asemenea, s-a îngrășat și are un sistem imunitar slăbit, din cauza aerului proaspăt insuficient și a lipsei exercițiilor fizice.
Experții îi îndeamnă pe cei care lucrează de acasă să pună în aplicare unele măsuri pentru a se menține sănătoși și pentru a evita să ajungă să arate precum Anna.
„Lucrătorii de la distanță ar trebui să facă pauze regulate pentru a-și întinde și a mișca corpul pentru a evita durerile de spate și de gât”, a declarat Brian Clark, fondatorul United Medical Education.
De asemenea, el sfătuiește configurarea unui spațiu de lucru adecvat pentru a-l folosi atunci când se lucrează de acasă.