Dozatoarele de lapte din magazine și piețe „adună” tot mai mulți clienți.
Chiar dacă prețul pentru 1 litru de lapte în supermarket este mai mic, diferența este făcută de calitate, spun consumatorii.
Aparatele sunt alimentate de două ori pe zi de micii fermieri, care au atestat de la Autoritatea Sanitar Veterinară.
În cea mai mare piață din Capitală, oamenii vin încă de dimineață pentru a cumpăra lapte de la dozator.
„Gustul este foarte bun. Nu știu câtă grăsime are trasă din el față de cel din magazin. Poți să-l fierbi și îl bei. Îl ții în congelator, îl scoți și are același caimac.
Se vinde la un preț puțin mai mare decât cele mai ieftine sortimente din marile supermarketuri, dar clienții afirmă că gustul este diferit: „5 lei un litru de lapte. 1,5% grăsime. 3,5%, 6 lei şi 76 de bani”.
Clienții spun că este cel mai bun lapte, mult peste cel vândut în comerț. Natural, fără apă. 14 lei costă o sticlă de 2 litri. Unii cumpără chiar și de 2-3 ori pe săptămână.
Specialiștii spun că, în România, consumatorul începe să-și dea seama de calitatea laptelui nestandardizat, care are un procent mai mare de grăsime, între 3,8 și 4,1%.
Mai mult, comercianții nu rămân cu marfa de pe o zi pe alta. Sunt zile în care se vând și 1.200 de litri.
La nivel național există peste 500 de asemenea dozatoare. 100 din acestea sunt în Capitală, scrie observatornews.ro.
Specialiștii au explicat unde este corect să fie depozitat laptele în frigider. Multă lume obișnuiește să păstreze respectivul produs lactat pe ușa frigiderului.
Depozitarea sticlei de lapte pe ușa frigiderului este o greșeală, sunt de părere experții în reducerea risipei alimentare, potrivit presei britanice, citată de Hotnews. Specialiștii avertizează că păstrarea laptelui în ușa frigiderului reduce durata de valabilitate a respectivului produs lactat.