Fostul ministru Alexandru Petrescu le reîmprospătează memoria lui Nicușor Dan și Clotilde Armand: ”Un oraș civilizat respectă clădirile remarcabile”

Fostul ministru Alexandru Petrescu le reîmprospătează memoria lui Nicușor Dan și Clotilde Armand: ”Un oraș civilizat respectă clădirile remarcabile”
Publicat: 23/06/2023, 14:54
Actualizat: 23/06/2023, 15:14

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei, urmărește constant tot ceea ce întâmplă, la nivel arhitectonic, în Capitală și nu numai, fiind dezamăgit de faptul că multe clădiri remarcabile ale Bucureștiului, cu o istorie lungă în spatele fațadelor scorojite, sunt lăsate de izbeliște de Primăria Generală și de Primăria Sectorului 1.

Alexandru Petrescu, vicepreședinte al Partidului Social Democrat (PSD) Sector 1, dă încă un exemplu din care reiese că s-ar putea întreprinde demersuri lăudabile pentru reabilitarea unor clădiri istorice în București, dar se face, în realitate, foarte puțin. Mai mult, nu se acordă atenția cuvenită nici mentenanței fațadelor, rezultatul fiind unul trist. Degetul acuzator este îndreptat atât către Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, cât și către Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

Fostul ministru al Economiei aduce în atenție un bloc din anii `30, situat lângă nu departe de Gara de Nord, pe Bulevardul Gheorghe Duca.

”Art déco-ul interbelic de la noi încă surprinde cu forme interesante peste tot în București. „Turnulețul” în trepte al acestui bloc din anii ’30 de pe b-dul Gheorghe Duca, nu departe de Gara de Nord, încă păstrează ramele de lemn ale geamurilor înguste.

Din păcate, închiderea relativ recentă cu termopane a terasei de dedesubt afectează impactul stilistic al clădirii. Poate că administrația Capitalei, cea a Sectorului 1, ar trebui să se ocupe mult mai bine de monitorizarea mentenanței fațadelor. Un oraș civilizat își respectă clădirile remarcabile”, a notat fostul ministru al Economiei în mediul online.

”A trecut mai bine de un an de când PMB a expropriat construcția care datează din 1859”

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei – vicepreședintele PSD Sector 1 –, a tras un semnal de alarmă și în ceea ce privește un monument istoric aflat, acum, în ruină, respectiv Hanul Solacolu de pe Calea Moșilor.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, anunțase că se va interveni pentru salvarea clădirii. Anunțul a fost făcut în luna ianuarie a anului 2022. În luna mai a anului 2023, situația în care găsea monumentul istoric este una nu numai deplorabilă, ci și îngrijorătoare, dat fiind faptul că fațada clădirii se poate prăbuși în orice moment.

Alexandru Petrescu a fost revoltat și și a punctat că doar desenele postate pe Facebook nu au cum să salveze clădirile istorice ale Capitalei.

”În ianuarie 2022, primarul general Nicușor Dan a anunțat că salvează Hanul Solacolu de pe Calea Moșilor, monument istoric aflat în ruină. În afară de prezentarea unei simulări 3D cu o fațadă refăcută, salvatorul nu a mai reușit nimic altceva.

Așadar, a trecut mai bine de un an de când PMB a expropriat construcția care datează din 1859, dar nu a reușit nici până acum să o pună în siguranță”, a scris Alexandru Petrescu. (mai multe detalii AICI)


Citește și:

EXCLUSIV | CAB admite recursul ADU în dosarul privind anularea Planului Urbanistic General. Cauza, trimisă spre rejudecare: ”SUFERĂ un oraș întreg”

ANALIZĂ | Scriitorul Damian Kudryavtsev, deportat de Putin: ”Sancțiunile impuse Rusiei nu sunt suficiente, se va îndrepta și mai mult spre China”

Sentință DEFINITIVĂ în cazul criminalului din Bascov care și-a ucis 5 membri ai familiei. Ce au decis judecătorii

Dinu Gheorghe, consilier local PNL: ”Dezamăgitoarea Clotilde Armand pune în PERICOL siguranța copiilor din sector, ce plan distructiv mai are?”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Dentista Marina Gavril ar fi fost ucisă la comandă. Luni a fost înmormântată în R....
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Detalii terifiante din ancheta crimei de la Brăila! Unde a fost descoperit ADN-ul suspectului care...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în...
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Meteorologii anunță o scurtă pauză de la căldură, dar apoi canicula revine în forță