O profesoară de matematică din Azuga, județul Prahova se află în mijlocul unui scandal de proporții atât cu elevii, cât și cu părinții acestora după ce i-a lăsat corigenți pe majoritatea elevilor chiar în pragul examenului pentru Evaluarea Națională. Inspectoratul școlar a demarat imediat o anchetă în acest caz.
Ancheta în cazul unei profesoare de matematică de la o școală din Prahova a fost declanșată în urma plângerilor formulate de peste o sută de elevi și părinți. Aceștia susțin că profesoara ar fi lăsat mai mulți elevi corigenți înainte de examenul de Evaluare Națională, ar fi dat teste din materie nepredată și ar fi înregistrat notele de la simulări în catalog, fără consimțământul elevilor.
O petiție în acest sens a fost înaintată Ministerului Educației, iar poliția și inspectoratul școlar desfășoară ancheta în acest caz.
„Existe o comisie care investighează aceste plângeri și va întocmi un raport în urma investigației disciplinare, după care consiliul de administrație al școlii va decide măsurile care se impun”, a informat Narcisa Mincu, directorul Liceului Teoretic Azuga.
Se pare că în școala din Auzga, numai puțin de 12 din cei 18 elevi care au absolvit clasa a VIII-a nu au putut susține examenul. Părinții acuză profesoara de matematică că i-a obligat pe elevi să facă meditații cu ea pentru a promova clasa.
„Ideea că doamna i-ar putea lăsa corigenți nu i-a trecut prin cap copilului meu până în ultimul moment”, a declarat Irina Radu, unul dintre părinți.
De asemenea, se susține că elevii au primit teste din materie nepredată.
„Au primit note de 2 și 3, care ulterior au fost corectate de alți profesori, spunându-le: ‘Aceasta este o evaluare la care puteți obține un 6 sau un 7, nu un 3′”, a relatat Florin Drăgan, un alt părinte revoltat.
„În loc să îi înțeleagă și să găsească soluții cu ei, să le transmită informații, doamna a continuat să le administreze teste”, a adăugat Andreea Birău, altă părinte. Chiar și notele obținute la simulare au fost înregistrate în catalog, fără acordul elevilor.
„I-am întrebat de ce a introdus nota de la simulare în catalog fără acordul copiilor, conform ordinelor Ministerului Educației, dar nu a răspuns. Am repetat întrebarea de trei ori”, a spus Floriana Lungu, mama uni alt elev aflat în aceeași situație.
Profesoara se confruntă cu riscul de a fi concediată. Poliția a preluat cazul după primirea mai multor plângeri din partea părinților.
„Cercetările continuă cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals în înscrisuri oficiale”, a declarat agenția Maria Magdalena Rădulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, potrivit B1TV.
Inspectoratul Școlar Prahova verifică și plângerile formulate de părinți. Dacă se dovedește că acestea sunt întemeiate, profesoara ar putea fi concediată.