Procurorii DIICOT care i-au trimis în judecată pe frații Andrew și Tristan Tate au deschis o nouă anchetă pe numele acestora după ce au obținut noi probe în legătură cu presupusele fapte de trafic de persoane comise de cei doi și de două dintre angajatele lor de mare încredere, printre care și o fostă polițistă din București. Britanicii sunt suspectați că ar fi încercat să le intimideze pe femeile care au formulat plângeri împotriva lor. Totodată, în vizorul procurorilor au ajuns și gărzile de corp ale oamenilor de afaceri.
Andrew și Tristan Tate au fost trimiși în judecată la data de 15 iunie, alături de fosta polițistă Luana Radu și de Georgiana Naghel, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată, două violuri, acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, instigare la lovire sau alte violențe și lovire sau alte violențe.
Totodată, procurorii au menționat și faptul că s-a hotărât disjungerea cauzei cu privire la comiterea infracțiunilor de spălare a banilor, favorizarea făptuitorului, influențarea declarațiilor, trafic de minori şi trafic de persoane.
Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că, în legătură cu noile acuzații care se referă la influențarea declarațiilor, ar exista probe conform cărora, prin interpuși, britanicii ar fi încercat să le intimideze pe fetele care au depus plângeri, ca să renunțe la plângeri.
În acest sens, tinerele ar fi fost amenințate că vor fi chemate la tribunal de avocații fraților Tate și că vor fi condamnate să le plătească acestora daune în valoare de sute de mii de euro.
Nu au scăpat cu fața curată nici gărzile de corp ale milionarilor din Marea Britanie, care, la rândul lor, s-au ales cu acuzații de favorizarea făptuitorului.
Surse judiciare au afirmat că, după arestarea patronilor, aceștia au dat mai multe declarații notariale din care reieșea că acuzațiile formulate de procurorii DIICOT sunt nefondate.
În urma verificărilor, anchetatorii anti-mafia au stabilit că, din dorința de a-i ajuta pe frații Tate și pe cele două presupuse complice ale lor, bodyguarzii ar fi ales să mintă.
Este vorba despre persoane cu pregătire militară, în condițiile în care șeful pazei celor doi este un fost angajat al Direcției Generale de Protecție Internă a Ministerului de Interne, care și-a recrutat subalternii, în special, din rândul foștilor luptători din structurile de intervenție rapidă ale Poliției.
Extrem de interesați de propria securitate, în contextul în care britanicii se temeau de eventuale atacuri din parte grupărilor violente din România, dar și din alte țări, Andrew și Tristan Tate își remunerau gărzile de corp cu multă dărnicie. Tocmai de aceea, cred anchetatorii, că aceștia au acceptat cu ușurință să-și riște libertatea și să dea, în fața notarului, declarații nereale.
CITEȘTE ȘI: