Proiectul de hotărâre care vizează trecerea drumului forestier Vadul Moldovei din Pădurea Băneasa în administrarea Municipalității pentru crearea unei artere deschise circulației publice nu s-a votat pentru că nu au fost întocmite rapoarte de specialitate.
Blocarea drumului de acces către cartierul Greenfield Băneasa a creat dispute între Romsilva, Primăria Sectorului 1 și Primăria Municipiului București.
În proiectul de act normativ propus spre adoptare de consilieri generali ai PSD se menționează că: ”Se solicită Guvernului României emiterea unei hotărâri privind transmiterea ‘Drumului Forestier în prelungirea FE004 – 0,572 km’ din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva – Direcţia Silvică Ilfov în domeniul public al Municipiului Bucureşti, în vederea creării unei artere (…) deschise circulaţiei publice”.
În contextul vizitei efectuate la Pasajul Doamna Ghica, primarul general al Capitalei Nicușor Dan, a declarat că proiectul propus spre aprobare CGMB nu ține cont de toate „subtilitățile juridice”.
„Acel drum are două bucăţi: o bucată care are regim de drum forestier şi o altă bucată care are regim de fond forestier, adică de pădure pur şi simplu. Am fost, vineri, la Ministerul Mediului, după ce am avut mai multe discuţii şi cu Garda Forestieră şi cu Romsilva şi cu toţi actorii care sunt implicaţi, şi soluţia care să rezolve provizoriu această problemă este ca mai întâi noi să cerem şi Guvernul să dea o hotărâre prin care să fie acest drum, partea de drum forestier, să treacă la Municipalitate şi Municipalitatea să poată să-l folosească ca drum de interes local”, a explicat Nicuşor Dan.
Primarul general al Capitalei a precizat că la începutul săptămânii viitoare va fi o ședință a CGMB care va avea pe ordinea de zi un proiect de hotărâre care să țină cont de observațiile instituțiilor pe această temă.
În același timp, Nicușor Dan a declarat că în zonă nu ar fi trebuit să se permită construirea cartierului fără să existe drumuri de acces.
„În momentul de faţă sunt aproximativ 6.000 de oameni şi sunt în curs de finalizare nişte blocuri de 11 etaje (…). Se estimează că vor ajunge 10.000 de oameni acolo. Niciodată nu trebuia să se permită construirea înainte să existe nişte drumuri de acces – şi nu prin pădure, pentru că acolo, în pădure, este un drum forestier”, a adăugat primarul general al Capitalei.
CITEȘTE ȘI: