Un broker încearcă, de 5 ani, să vândă un submersibil OceanGate, dar acum este și mai optimit cu privire la o eventuală tranzacție după tragedia în care a fost implicat „fratele” Titan. El cere suma de 795.000 de dolari.
„Nu vreau să mai am nimic de-a face cu el (submersibilul Antipodes-n.r.)”, a declarat – pentru Insider – Steve Reoch, broker de iahturi și nave de expediție, la doar câteva săptămâni după ce un alt submersibil OceanGate, Titan, a explodat în adâncuri, în apropiere de epava legendarului „Titanic”.
Reoch, care a vândut prima barcă în 1979, a reușit să comercializeze alte submersibile, iar Antipodes a intrat în viața lui după ce OceanGate l-a contactat în legătură cu vânzarea navei, potrivit Digi 24.
Nava a fost construită de Perry Submersibles, în 1996, și a trecut pe la mai mulți proprietari, înainte ca Stockton Rush, fost CEO OceanGate, să o cumpere.
Potrivit descrierii din anunțul din vânzare, Antipodes poate să coboare până la 300 metri adâncime în ocean, putând fi folosit în „expediții”. Submersibilul, de puțin peste 4 metri lungime, se află la sediul OceanGate din Everett, Washington.
„Cu șase propulsoare electrice individuale de 5 CP, Antipodes este ușor manevrabil la adâncime și extrem de confortabil pentru pilot și patru membri ai echipajului”, se mai precizează pe siteul lui Antipodes.
Reoch a spus că Rush a făcut mai multe scufundări cu Antipodes și toate au fost „reușite”. Una din ele a fost o expediție de observare a rechinilor, iar rapperul Macklemore a fost pasager.
„Toată lumea s-a întors cu bine”, a ținut să precizeze Reoch.
Mai mult, Antipodes a fost clasificat de Biroul American de Transport Naval, adică a fost verificat pentru a se constata dacă îndeplinește standardele, în timp ce submarinul Titan, care a explodat în drum spre epava Titanicului, nu a fost clasificat, a mai spus Reoch.
Când OceanGate a început să construiască cel de-al doilea submersibil, Cyclops, Reoch a fost contactat de către Rush care i-a cerut să vândă Antipodes. OceanGate a continuat să folosească Antipodes și după ce a fost scos la vânzare.
„Deci, nu stătea într-un șopron undeva”, a spus brokerul.
Brokerul a afirmat că astfel de aparate se vând cu mare greutate. Chiar dacă a existat interes pentru acest exemplar, în ultimii cinci ani, potențialii cumpărători nu erau avizați.
Acum, după cele întâmplate cu Titan, Reoch este sigur că Antipodes nu se va vinde niciodată și că îl va scoate din portofoliul său.