Mulți români care merg la mare în România aleg să ia prânzul la restaurante de tip „împinge tava”. Mizează că sunt mai ieftine decât alte localuri și servirea este mai rapidă.
Sezonul estival e în toi, iar mulți români au optat pentru litoralul românesc. Plajele sunt pline, la fel și restaurantele. Pentru că prețurile au explodat în ultima vreme, mulți aleg să ia prânzul la restaurante de tip „împinge tava”.
Turiștii vor să aibă parte de o vacanță relaxantă, dar fără să lase o mică avere la restaurante. Tocmai de aceea, mulți caută cea mai bună variantă atunci când vine vorba de preț și confort.
De exemplu, la un restaurant cu autoservire din Eforie Nord, o porție de cartofi prăjiți costă 12 lei, iar un șnițel de pui 21 de lei. Așadar, pentru o masă de prânz, un turist trebuie să plătească 33 de lei.
Conform unui meniu postat pe Facebook de terasa din Costinești, lista prețurilor accesibile continuă și cu friptura de porc, care se vinde cu 7,5 lei (100 g), mici, care costă 4 lei/bucata și pulpa de pui, al cărui tarif este de 8,5 lei, fiecare sută de grame.
Un șnițel de pui la acest „împinge tava” din Costinești costă 7,5 lei, 100 de grame. Dacă porția ar avea, să zicem, 200 de grame, acesta ar ajunge pe nota de plată la 15 lei. În cazul în care adăugați și o porți de piure de cartofi, la factură se mai adaugă 8,5 lei, ceea ce duce la un total de 23,5 lei, adică mai puțin de 5 euro, pentru o masă copioasă de prânz.
Vă recomandăm să citiți și: