Scriitorul, scenaristul și omul de afaceri Adrian Lustig a murit la vârsta de 70 de ani. El a scris printre altele și scenariile pentru filmele „Nunta mută“, „Minte-mă frumos“, „Lindenfeld“ sau „Funeralii fericite“. Scriitorul Adrian Lustig, soțul Eugeniei Vodă, s-a născut în anul 1953, la Bucureşti.
Adrian Lustig a absolvit cursurile Facultăţii de Automatică a Politehnicii din Bucureşti, iar din 1989 este doctor în calculatoare electronice al Institutului Politehnic bucureştean. A debutat în presă în 1979, în revista Luceafărul, iar trei ani mai târziu i-a apărut primul volum, romanul „Romanţă cu stagiari“.
Prima apariţie la televiziune a avut loc în 1987, cu teleplay-ul „O poveste romantică“, iar debutul în teatru s-a petrecut la Iaşi, în 2002, cu piesa „Circul Matteo“.
Cea dintâi piesă radiofonică, „Poker“, i s-a jucat în 2003, iar primul film, „Nunta mută“, în 2008. „Funeralii fericite“, odiseea dulce-amăruie a unui român aspirant la naturalizare în Franţa, este romanul care l-a readus în atenţia lumii literare.
A mai scris: „Romanţă cu stagiari“, „Legea timidităţii universale“, „Un loc pe roată“, „Un băiat ura o fată“, „Un ceai cu tipele de sâmbătă“, „Poker“ şi alte două comedii.
Anunțul morții lui Adrian Lustig l-a făcut Serghei Niculescu Mizil pe Facebook. „Cele mai proaste zile sunt alea-n care auzi c-ai mai pierdut un prieten. E vorba de Adrian Lustig. Scriitor si scenarist de top, prieten de-o viata. Dac-ati vazut “Nunta muta” sau “Funeralii fericite”, in care-am jucat si eu, stiti despre ce vorbesc. Daca nu, puneti mana si vedeti-le. Pacat, mare pacat, da’ asta-i viata“.
În 2017, mai mulţi scriitori, printre care Radu Aldulescu şi Adrian Lustig, au fost excluşi din Uniunea Scriitorilor din România. Motivul: ar fi participat la o şedinţă nestatutară organizată de „rebelii“ din sindicat, menită a slăbi coeziunea USR.