VIDEO. Vasile Păun, celebrul antrenor holistic, dezvăluie secretul împlinirii: „Să nu rămânem în acea colivie, acel acvariu al simțurilor…”

Publicat: 25/07/2023, 10:00

Vasile Păun, celebrul antrenor holistic, a vorbit, în cadrul podcastului ALTCEVA cu Adrian Artene, despre cum ne putem depăși propria condiție, prin „evadarea” din banalitate, din „colivia” și „acvariul simțurilor”. „De mici ni se ia această putere, fără să ne dăm seama”, avertizează Păun.

„Toate tipurile de sentimente coerente se antrenează. Trebuie să dezvoltăm și un anumit tip de minte. Să fie mai neobișnuită. Cei obișnuiți se gândesc doar la siguranță. Preocuparea de viață este de a obține mai multe chestii de mai mare calitate.

Preocuparea mea de viață este să mă uit la tine și să citesc în câmpul tău informatic, să ajung să comunicăm telepatic. Îmi vine în minte persoana care se pregătește să mă sune, captez gândul respectiv.

Această conexiune fizică și emoțională profundă activează capacitatea de a percepe.

Simțim o stare pe care o are, când dăm atenție acestui subiect. Mamele nu mai vorbesc, sunt mult mai sensibile, mai deschise.

Ceea ce pare neobișnuit noi putem să aducem prin receptivitate. Următorul nivel al minții. Puterea minții pe care o avem.

De a nu rămâne în acea colivie, acvariu al simțurilor. E un drept al nostru de a vedea lumea nevăzută. E un simț atrofiat. Ni se spune că nu există așa ceva. De mici ni se taie această putere, fără să ne dăm seama.

Următorul pas este ca mintea noastră să iasă din logica dualității bine-rău. Să învețe „și”-ul. Și tu ai dreptate.

O minte paradoxală e o minte care, de pildă: Viața – este predefinită și făurită pas cu pas. În gândirea occidentală viața este făurită pas cu pas. În gândirea orientală, viața este predefinită. Ei bine, a venit timpul acestei integrări.”, a explicat Vasile Păun.

„Marele preț este că nu avem energie”

„Asta e și miza pentru care Occidentul luptă cu Orientul. Nu există o luptă a contrariilor, ci un dans al acestor contrarii. Ideea de sinteză m-a fascinat foarte mult. Cei care înțeleg treaba asta, ei sunt mai aproape de ființele care pot să aducă real o contribuție în transformarea societății.

A avea o minte paradoxală e o cerință pentru liderii noștri de acum. Sistemul de educație curent are ca scop să avem o minte comună. De regulă sistemul ăsta ne dă o minte banală și o viață scurtă. Ne consumăm constant energia, ca să nu facem ceva ce vrem noi, să stăm cu ochii în exterior.

Viața pe planetă se ridică la un alt nivel, sistemele se remodelează. E o mare putere a ta de a ieși din jocul poziționării.

Atașamentul, marele preț este că nu avem energie. În loc să prosperăm, să avem o viață împlinitoare, ăia 75% stăm să ne uităm la capra vecinului. În felul ăsta uită de sine.

Trebuie să avem în diverse momente ale zilei secvențe de negândire, de liniște. Ești un spațiu, o prezență, lași viața, acest flux, să curgă nestingherit în tine. Când te gândești, la ce te gândești, ai hrănit unda respectivă. Doar la chestiile astea te gândești.

Am momente de solitudine, sunt în tăcere, în liniște, nu de singurătate. Am nevoie de 2 zile când mă duc la mare, la munte, în pădure. Mă bucur de natură, fără planuri, fără nimic.

Las sufletul să mă găsească.

Las invizibilul să vină el. Nu îl caut eu cu lupa. Asta este maniera în care ne predispunem către a avea energie disponibilă. Atunci ne apar ideile cu claritate. Degeaba am idei dacă nu am și energia necesară să le pun în operă.”, a conchis Vasile Păun.

Cine este Vasile Păun, celebrul antrenor holistic

Unul dintre cei mai cunoscuți antrenori holistici, Vasile Păun, a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA difuzat sâmbătă, 22 iulie.

Vasile Păun este antreprenor holistic și facilitator al potențialului uman nevăzut. După o cariera militară și de intelligence (fost director adjunct al Serviciului Militar de Informații, la Contrainformații), Vasile Păun s-a preocupat, în ultimii 11 ani, să adapteze și să integreze tehnicile de antrenare a minții și a emoțiilor, folosite în trupele speciale, cu cele mai eficiente practici de dezvoltare a conștiinței din diferite ”școli ale misterelor” și curente spirituale.

Antrenează 1:1 și nuclee de antreprenori / lideri, în sporirea vitalității, centrare / echilibru, dezvoltarea intuiției și leadership intuitiv.

Urmărește podcastul integral cu Vasile Păun doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Sursa foto: captură video

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat aflat pe moarte își petrece ultimele săptămâni de viață creându-și propria versiune AI,...
Rezultate BAC 2024. 8.000 de elevi au picat examenul. Anunţ oficial de la minister
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
Ce a pățit Florentina din Iași, după ce s-a cuplat pe Facebook cu un tânăr...
Emily Burghelea, nevoită să stea o perioadă cu o TIJĂ în cap, după accidentul de...
Valentin a murit la 20 de ani, îndemnat de aburii alcoolului să intre în apă....
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
ISU Tulcea emite RoAlert: Pot cădea obiecte din spaţiul aerian. România nu e vizată de...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
S-a dat interzis în TOATĂ ROMÂNIA. Ordinul care devine LEGE pentru toată lumea
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Cine ar fi, de fapt, iubita lui Babasha. Artistul nu se mai ascunde: „Fără cuvinte”
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul....
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Câți tineri vor să plece din România? Statistica este îngrijorătoare
×