LIVE | Ziua 522 de război: Moscova, atacată cu drone ucrainene, anunţă Ministerul rus al Apărării. Aeroportul Vnukovo a fost închis temporar.

LIVE | Ziua 522 de război: Moscova, atacată cu drone ucrainene, anunţă Ministerul rus al Apărării. Aeroportul Vnukovo a fost închis temporar.
Mai multe drone ucrainene au atacat Moscova, anunţă Ministerul rus al Apărării
Publicat: 30/07/2023, 10:35
Actualizat: 01/08/2023, 14:23

Ziua 522 de război în Ucraina. Ministerul rus al Apărării a anunțat că o tentativă de atac a trei drone ucrainene asupra unor obiective din Moscova a fost contracarată, conform informațiilor furnizate de Interfax și TASS. Cu toate acestea, a existat o daună la o clădire de birouri din Moscova, conform primarului capitalei ruse, iar aeroportul Vnukovo a fost închis temporar ca măsură de precauție.

Cele mai importante evenimente de pe frontul din Ucraina. Ziua 522 de război

UPDATE 3: Kremlinul compară metodele folosite de Kiev cu atacul asupra Turnurilor Gemene, din 11 septembrie 2001 

Kremlinul a comparat atacul cu drone asupra Moscovei cu atacurile din 11 septembrie asupra World Trade Center, în ciuda lipsei de victime sau a pagubelor semnificative.

Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus a declarat că metodele folosite de Kiev sunt similare cu cele folosite de al-Qaeda la World Trade Center.

„Să aruncăm o privire la un alt exemplu: atacul de la 11 septembrie asupra Turnurilor Gemene. A provocat un număr enorm de victime, dar metodele au fost aceleași”, a declarat ea pentru canalul Soloviev Live TV, citată de BBC.

Cartierul orașului Moscova este civil, găzduiește doar birouri și un centru de afaceri. Vedem aceeași imagine acum, de parcă s-ar repeta, a declarat Zakharova, conform sursei citate.

Drona a spart ferestrele de la etajul 21 și nu au fost raportate victime.

Pe 11 septembrie, ambele clădiri ale World Trade Center din New Yok City au fost distruse și aproape 3.000 de oameni și-au pierdut viața.

UPDATE 2: Ministrul de Externe ungar, Péter Szijjártó: Argumentele UE privind pacea în Ucraina sunt prefăcute şi contraproductive

Argumentele UE privind pacea în Ucraina, potrivit cărora condiţiile nu sunt deocamdată prielnice pentru negocierile privind soluţionarea conflictului, sunt prefăcute şi contraproductive, în timp ce Ungaria continuă să solicite încetarea focului şi negocieri de pace cât mai curând posibil – a declarat sâmbătă ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior, Péter Szijjártó, în cadrul MCC Feszt de la Esztergom, conform informaţiilor primite de la minister, relatează MTI.

Luând cuvântul în cadrul unei discuţii despre provocările politicii externe şi comerţului exterior al Ungariei, ministrul a subliniat: de la invazia Ucrainei, care a început cu peste 500 de zile în urmă, Europa s-a scufundat într-o psihoză a războiului, iar politica externă comună s-a redus la această problemă unică.

„De mai bine de 500 de zile nu vorbim decât despre război. Cu toate că ştim exact ce crede fiecare despre acest război. Practic, toată lumea gândeşte la fel. Acest război este rău, este brutal, în acest război mor oameni, o ţară este practic distrusă, războiul trebuie să înceteze, trebuie condamnat, trebuie indicat în mod clar cine este agresorul şi cine este victima” – a spus ministrul.

„Degeaba încearcă unii să demonstreze contrariul, aceste aspecte nu se discută. Dar de 500 de zile nu vorbim decât despre asta (…) Iar când noi cerem să vorbim despre pace, ni se spune că suntem oamenii lui Putin, propagandişti ai Kremlinului, prietenii sau spionii ruşilor şi aşa mai departe” – a spus el, citat de G4Media.

„Eu însă cred că este în interesul Ucrainei, al poporului ucrainean, al Europei şi chiar al întregii lumi ca în sfârşit să fie pace” – a adăugat ministrul.

UPDATE 1: Doi morţi la Zaporojie, într-un tir rusesc de rachetă care a avariat o şcoală şi un supermarket. Armata rusă a lansat cinci rachete şi 19 atacuri aeriene

Un bărbat şi o femeie au fost ucişi în acest weekend într-un atac la Zaporojie, un oraş mare în sudul Ucrainei, anunţă autorităţile locale, relatează AFP.

”O rachetă inamică a atins o zonă deschisă. Din nefericire, un bărbat şi o femeie au fost ucişi”, a anunţat sâmbătă, într-o postare pe Telegram, secretarul Consiliului Municipal din Zaporojie Anatoli Kurtev.

Moscova, atacată cu drone ucrainene, anunţă Ministerul rus al Apărării

Ministerul rus al Apărării a anunțat că o tentativă de atac a trei drone ucrainene asupra unor obiective din Moscova a fost contracarată, conform informațiilor furnizate de Interfax și TASS. Cu toate acestea, a existat o daună la o clădire de birouri din Moscova, conform primarului capitalei ruse, iar aeroportul Vnukovo a fost închis temporar ca măsură de precauție.

„O dronă ucraineană a fost distrusă în aer de sistemele de apărare aeriană deasupra districtului Odinţovo din regiunea Moscovei”, a anunţat ministerul pe canalul de Telegram. „Alte două drone au fost anihilate prin bruiaj electronic şi, după ce au pierdut controlul, s-au prăbuşit pe teritoriul unui complex de clădiri nerezidenţiale din oraşul Moscova”, a precizat Ministerul Apărării.

Serghei Sobianin, primarul capitalei ruse, a relatat anterior despre un atac cu drone, care a cauzat daune minore la fațadele a două turnuri de birouri din Moscova. Potrivit primarului, nu există victime sau răniți în urma incidentului. Explozia s-a produs în clădirea IQ-quarter, amplasată în centrul de afaceri al orașului Moscova. Geamurile de la etajele cinci și șase ale clădirii de 50 de etaje au fost sparte. De asemenea, geamurile de la etajele unu până la patru ale turnului „Oko-2” au fost deteriorate.

Ca urmare a situaţiei apărute, aeroportul Vnukovo din capitală a fost închis, zborurile fiind interzise în zona aeriană a Moscovei şi a regiunii Moscovei, dar ulterior traficul a fost reluat, conform News.ro.

Conform informațiilor furnizate de TASS, a avut loc un atac cu drone în apropierea centrului de afaceri al Moscovei, rezultând rănirea unei persoane și blocarea traficului pe bulevardul Testovskaia. Departamentul de Transport al capitalei a confirmat aceste informații.

Atacurile cu drone, atribuite de Rusia Ucrainei, s-au intensificat în această lună. Pe data de 4 iulie, patru drone au fost doborâte în regiunea Moscovei, iar pe 24 iulie a avut loc un nou atac în care dronele au lovit două clădiri nerezidențiale din capitală.

La 28 iulie, forţele Ministerului Apărării au doborât o dronă deasupra Moscovei. În toate aceste atacuri nu au existat morţi sau pagube majore, dar au sporit sentimentul de insecuritate.

Sursa foto: Twitter

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri scandaloase în cazul profesoarei de sport care și-a abuzat doi elevi. Cum i-a ademenit...
BAC 2024 | Avem subiectele care au picat la limba maghiară, la proba de azi...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
O fetiță de 3 ani din Constanța a ajuns la spital după ce a mâncat...
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!'...
DIETA-minune a lui Neti Sandu, pe care o respectă cu sfințenie! Ce SECRETE are la...
Ţara din Europa în care un şofer a rămas fără maşină după ce a condus...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Viktor Orban s-a întâlnit cu Vladimir Putin la Kremlin, în ciuda criticilor din partea liderilor...
Această INVENȚIE de acum 40.000 de ani a SCHIMBAT ISTORIA MODEI pentru totdeauna!
Decizie pentru toți proprietarii de terenuri. Se aplică în sute de localități din România
Ce angajați primesc prime în concediu. Domeniile în care se fac mari cadouri
Vero Căliman, apariție sexy în costum de baie. Cum arată fosta Fetiță Zurli la plajă....
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A...
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Un producător chinez de automobile lansează un vehicul în Italia, cu planuri de a se...
×