Iulian Feraru, un bărbat de 37 de ani, înscris la Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări în regim seral, fost anunțat că va fi lăsat repetent la finalul anului școlar, în clasa a XI-a. Iulian susține că a fost victima unui act de corupție din partea dirigintelui său.
Potrivit spuselor lui Iulian Feraru, dirigintele său i-ar fi cerut 1.200 de lei pentru a motiva absențele sale și pentru a-l trece la examene. Bărbatul susține că a plătit această sumă, dar dirigintele nu și-a respectat promisiunea și l-a lăsat repetent, în ciuda prezenței la școală.
Iulian a declarat că și alți colegi au procedat la fel și au reușit să promoveze, dar el a fost „tratat diferit”. Acum el se simte într-un fel discriminat și a declarat că alți colegi au procedat la fel și au reușit să promoveze, dar el a fost tratat diferit.
„Am fost lăsat repetent la finalul semestrului II pe bază de absențe, cu toate că am fost la școală. Adevărat, nu de fiecare dată, dar am fost mai des decât în primii 2 ani sau în primul semestru. Școala, profesorii au decis să mă lase repetent din cauza altei probleme.
Nu am cotizat cât trebuie. Anul acesta, m-a ajuns șpaga, la școală, doar 1.200 de lei, atât am putut da și nu a fost mulțumit dirigintele. Doar lui i-am dat suma asta, pe rând, el se descurca mai departe, dădea mai departe. Sunt supărat pe toți profesorii, pe școală. Toți m-au lăsat repetent”, a declarat Iulian Feraru.
Dirigintele, pe de altă parte, respinge acuzațiile și susține că Iulian Feraru este un elev „șantajist” care a și încercat să-l înregistreze în secret. Potrivit profesorului de matematică, elevul ar fi venit rar la școală și ar fi încercat să strângă materiale compromițătoare pentru a-l forța să-l treacă.
„Există o anchetă la ISJ, așteptăm răspunsul. Nu este adevărat nimic. Abia aștept să mă văd cu elevul în instanță, eu știu povestea… Este un elev șantajist, care vrea să promoveze și apelează la astfel de lucruri. În semestrul II a venit de două ori la școală… Și atunci ca să filmeze, să înregistreze. A stat câte jumătate de oră la școală, așa face un elev? Nu cunoaște profesorii, colegii, nimic.
Adeverința adusă de el de la locul de muncă dovedește chiar faptul că el era mereu acolo și niciodată la școală, lucrează ca șofer pe nu știu unde. Știu că la un moment dat a amenințat profesorul de istorie, a venit cu soția peste director și bineînțeles că nu avea voie cu străinii la școală, i s-a spus să plece”, a menționat profesorul de matematică, Vasile Plop, potrivit bzi.ro.
Cazul a fost prezentat și la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), unde este în desfășurare o anchetă pentru a clarifica situația.