Vremea caniculară dintr-un București deja toropit poate te tentează să mergi în vacanță. Dar dacă ești nevoit să rămâi în peisajul citadin, am pus pe agenda de weekend filme, piese de teatru și evenimente care să te facă să uiți de capriciile vremii și vremurilor.
O singură premieră în această săptămână pe agenda de weekend bucureșteană, dar o mulțime de filme de neratat în cinematografe. Chiar așa, ai văzut „Barbie” și „Oppenheimer”?
Cu: Jason Statham, Sienna Guillory, Cliff Curtis, Skyler Samuels, Jing Wu
Gen film: Acţiune
Deși stagiunea teatrală este închisă, mai sunt teatre independente care pun în scenă piese numai bune de urmărit zilele acestea. Am pus pe agenda de weekend câteva piese care te vor convinge să ieși din casă și să înfrunți canicula.
O comedie dramatică despre iubiri absurde. Universul lui Cehov este fascinant, iar montarea lui Alexandru P. Rusu aduce în contemporaneitate lumea plină de farmec și profunzime a personajelor sale. Smirnov este un antreprenor în luptă cu morile de vânt din cauza bugetelor de sprijin inexistente și a datoriilor acumulate de la furnizori, dar niciodată returnate. Un „misogin” îndrăgostit, care s-a duelat de 3 ori pentru a cuceri femei. Popova este o femeie plină de viață, ce parcurge drumul interior de la văduvă devotată, la călugăriță și chiar la războinică îndrăgostită, totul în decurs de o oră și jumătate. Atunci când cei doi se ciocnesc, ies însă scântei, iar comedia este asigurată de la un capăt la altul!
Spectacol independent găzduit de Teatrul Național din București.
Când: sâmbătă, 5 august, ora 21.00
Unde: TNB, Sala Media
Distribuția: Axel Moustache, Valentina Visarion Mingopol
Regia: Alexandru P. Rusu
Ion merge la Hollywood by Axel Moustache este o comedie trăznet despre visul american și prețul succesului, care ne va lua parteneri într-un carusel de emoții de neoprit. După treisprezece luni de așteptare, Ion este la doar câteva minute de marea schimbare a vieții lui. Doar la un telefon distanță de împlinirea destinului. Va suna sau nu va suna? Este față în față cu șansa vieții sale, dar ce va alege. Cariera? Familia? Principiile? Arta? Mmm… greu!
Într-un viitor deloc îndepărtat în care umorul a fost interzis și numeroase cuvinte și expresii uzuale (pe care nu avem voie să le pronunțăm sau scriem aici!!!) au fost scoase din uz pentru că sunt incorecte politic, controlul a fost instalat complet atât în mediul online, cât și în mediul intim. Autoritățile știu tot ce faci și tot ce spui, iar omenirea se află acum sub atenta supraveghere a forțelor de liniște și ordine ale corectitudinii politice.
Madame Diamandesco, o cetățeană nonconformistă a noii societăți Political Corectness, își duce existența ternă în propriul glob de cristal. O viață fără umor și fără bucurie. Pentru că reușește să încalce din nou legea rostind un cuvânt interzis, aceasta este din nou pasibilă de închisoare și intră în vizorul justițiarului Agent Operațional. Va reuși oare să scape oprobriului public și pedepselor care o așteaptă?
Political Correctness (PC) sau Corectitudinea politică este o expresie ce are la bază ideea că oamenii trebuie să aibă grijă să nu se exprime sau să nu acționeze într-un fel în care ar putea să ofenseze, să excludă sau să marginalizeze oameni dezavantajați social.
Când: duminică, 6 august, ora 19.00
Unde: Teatrul în Culise
Distribuția: Ioana Nichita, Ionuț Iftimiciuc, Alexandra Ioniță, Răzvan Ilie
Regia: Cristian Bajora
Vino să dansezi cu noi în seri fierbinți de vară. Am pus pe agenda de weekend concerte de neratat!
O seară în Parc, Teatrul de vară Herăstrău, sâmbătă, 5 august, ora 19.00
Charity Concert Andrei Duțu, The Pub – Universității, sâmbătă, 5 august, ora 20.00
Alas del Sol, Le Croc, sâmbătă, 5 august, ora 21.00
Heavy Rotation, Hard Rock Cafe, sâmbătă, 5 august, ora 21.30
Music Under The Stars | Cristina Lupu, Palatul Bragadiru, duminică, 6 august, ora 19.00
Punem pe agenda de weekend din această săptămână un eveniment de neratat: Culoarea sunetului, expoziție găzduită de Muzeul de Artă Recentă.
Expoziția „Culoarea sunetului” își propune să exploreze evoluția diferitelor tipologii muzicale din spațiul românesc, începând cu secolul al XIX-lea și până în prezent, prin intermediul artelor vizuale. O configurare a unei istorii muzicale din perspectiva artelor vizuale va putea reliefa atât parcursul în paralel al celor două fenomene, un reper major fiind registrul modernității la care se vor ralia treptat ambele odată cu începutul secolului al XX-lea, cât și conexiunile existente în perioada actuală, în care arta sonoră și muzica experimentală sunt tot mai strâns legate de mediul artelor vizuale.
Gândită ca un proiect eclectic, interdisciplinar și istoric, expoziția „Culoarea sunetului” va aduce o abordare inedită asupra universului complex al muzicii românești. De la primele studii și compoziții ale lui Dimitrie Cantemir și până la noile creații experimentale, expoziția „Culoarea sunetului” va dezvălui atât un traseu adeseori reprezentat în arta vizuală, cât și ecouri ce răzbat dinspre și înspre istoria modernă și contemporană a artelor vizuale.
Selecția artiștilor este una generoasă, cuprinzând nume ca Aeul, Raluca Arnăutu, Corneliu Baba, Aurel Băeșu, Traian Boldea, Henri Catargi, Evă Cerbu, Codruța Cernea, Andrei chintilă, Alexandru Ciucurencu, Radu Comșa, Rudolf Schweitzer-Cupăna, Dimitrie Gora, ion Grigorescu, Nicolae Grigorescu, Carol Hübner, Nicu Ilfoveanu, Sorin Ilfoveanu, Regina Ionescu, Iosef Iser, Ștefan Luchian. M.H.Maxy, Dragoș Mărgineanu, Theodor Pallady, Constantin Piliuță, Andrei Raicu, Alma Redlinger, Camil Ressu, Constantin Rusu & Peter Vukmirovic Stevens, Saddo, Eustațiu Stoenescu, Mihai & Horațiu Șovăială, Gheorghe Tattarescu, Roman Tolici, Alexandru Țipoia, Ionuț Vancea, Parton Vartanian, Mihai Zgondoiu.
Foto: TNB