Măsurile de austeritate luate de Guvernul Ciolacu i-au ”deranjat” pe ”greii” Uniunii Salvați România (USR), respectiv Dan Barna, Claudiu Năsui și Cristian Drulă. Numai că în spatele acestei ”revolte” s-ar ascunde, de fapt, interese financiare personale, iar atacurile repetate pot fi privite dintr-un cu totul alt unghi.
Potrivit realitatea.net, Dan Barna, Claudiu Năsui și Cătălin Drulă sunt critici la adresa măsurilor luate de guvern, însă totul ar avea ca ”bază de fundamentare” chiar averile pe care liderii USR le-au acumulat de-a lungul timpului, iar dorința de a-și proteja banii i-ar mâna, cum se spune, în această ”luptă” a declarațiilor tăioase.
Cătălin Drulă, președintele USR, a acuzat coaliția de guvernare că nu are ”respect pentru afacerile cinstite”. La rândul său, vicepreședintele Claudiu Năsui a amenințat că măsurile de austeritate ”vor ucide microintreprinderile din România”, în pofida faptului că țara noastră are cele mai multe facilități fiscale din Europa.
Impozitele mai mari pentru sectorul privat nu ar fi pe placul liderilor USR tocmai pentru că mulți dintre aceștia ar fi direct afectați de noile măsuri.
Cătălin Drulă, președintele USR, acuză că ”măsurile denotă o lipsă de respect față de mediul privat”. Deputatul Drulă deține acțiuni în valoare de 12 milioane de lei, iar anual încasează dividende de pe bursă, astfel că ar fi direct afectat de creșterea impozitelor.
În aceeași situație se află și Dan Barna, fostul președinte al Uniunii Salvați România, acesta reușind să strângă o avere de peste 2,2 milioane de lei. Totodată, Dan Barna deține trei apartamente.
Claudiu Năsui a avertizat că taxele ”vor duce la dispariția microintreprinderilor din România”, numai că încasează, anual, bani din dividende și are acțiuni de peste 260.000 de lei la mai multe companii.
“Impactul măsurilor de reducere a cheltuielilor statului va fi de circa 5,8 – 6 miliarde de lei până la finalul anului. Suma va fi aproximativ egală cu ceea ce ne propunem să aducem ca venituri suplimentare la buget prin eliminarea unor excepţii fiscale. Fiindcă aşa credem că este corect: să existe un efort comun, distribuit echilibrat în societate, pentru un stat mai suplu şi mai eficient, în care să existe mai multă echitate şi transparenţă!”
Premierul Marcel Ciolacu
Citește și: