Resturile aeronavei lui Prigojin au fost ridicate de la locul accidentului. Kremlin: Acuzațiile occidentului sunt o minciună absolută

Resturile aeronavei lui Prigojin au fost ridicate de la locul accidentului. Kremlin: Acuzațiile occidentului sunt o minciună absolută
Publicat: 25/08/2023, 16:16
Actualizat: 25/08/2023, 18:25

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a respins vineri acuzațiile potrivit cărora Kremlinul s-ar afla în spatele accidentului aviatic în care se presupune că a murit liderul mercenar Evgheni Prigojin. Peskov a transmis că acuzațiile venite din occident sunt o „minciună absolută”, a spus Peskov, citat de Reuters.

Doi oficiali americani au declarat pentru NBC News, joi, că informațiile pe care le au indică faptul că sabotajul ar fi cauza accidentului aviatic. Unul dintre oficiali a spus că o teorie importantă este că aeronava a fost doborâtă de un exploziv la bord, dar nu au suficiente informații pentru a spune asta cu certitudine, a transmis NBC News.

Acum există multe speculații în jurul acestui accident aviatic și a morților tragice ale pasagerilor avionului, inclusiv Evgheni Prigojin. Desigur, în Occident, toate aceste speculații sunt prezentate dintr-un unghi binecunoscut, a declarat Peskov, potrivit Reuters.

Departamentul Apărării a transmis prin secretarul de presă, generalul Pat Ryder că nimic nu indică faptul că o rachetă sol-aer a doborât avionul și că astfel de rapoarte sunt inexacte, conform NBC. Și Peskov face apel către jurnaliști să se bazeze pe fapte în relatări.

Toate acestea sunt o minciună absolută și aici, atunci când acoperiți această problemă, este necesar să vă bazați pe fapte. Nu există încă multe fapte. Ele trebuie stabilite în cursul acțiunilor de investigație, a spus Dmitri Peskov, conform Reuters.

Întrebat de Associated Press dacă Kremlinul a primit o confirmare oficială a morții lui Prigojin, Peskov a făcut referire la remarcile lui Putin de joi, conform cărora vor fi efectuate toate analizele criminalistice necesare, inclusiv testele genetice, iar concluziile oficiale vor fi anunțate.

Canalele de telegram rusești transmit informația că resturile avionului lui Evgheni Prigojin au fost ridicate, vineri, de la locul accidentului.

Acestea vor fi transportate într-un hangar special, unde vor fi efectuate o serie de examinări, pentru de a determina cauza accidentului.

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a exclus posibilitatea ca Putin să fi ordonat moartea lui Prigojin, spunând că „Putin nu poate fi în spatele accidentului aviatic care l-a ucis pe liderul Wagner”. Acesta mai spune că Prigojin nu i-a cerut niciodată garanții de securitate, președintelui Belarus.

Wagner a trăit, Wagner este în viață și Wagner va trăi în Belarus, oricât de mult nu și-ar dori cineva, a spus Alexander Lukașenko.

Sursa: telegram

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...