Deși vara s-a terminat, din punct de vedere calendaristic, temperaturile ridicate fac ca turiștii să fie prezenți în număr mare pe litoralul românesc. Există plaje superbe, apusuri și răsărituri pitorești, mâncare delicioasă și multe alte lucruri care fac mii de români să revină an de an pe litoralul românesc al Mării Negre.
Însă, dincolo de peisajele absolut fabuloase, litoralul românesc vine mereu cu prețuri mari. Recent, o femeie a postat pe o rețea de socializare cât a plătit pentru un przânz de două persoane în vama Veche.
Potrivit postării, pentru carne de pui cu cartofi și salată, plus două limonade, nota de plată a venit 194 de lei.
Comentariile au apărut imediat, internauții spunând că este mult prea scump pentru ceea ce au mâncat.
”Eu zic că este scump, pentru doi cartofi și o roșie tăiată cuburi si presărată cu branză… Acum este vorba despre Vama Veche, care a devenit lux din punctul ăsta de vedere…”, ”S-au schimbat vremurile. Nu ne mai vindem rinichi pentru un telefon, ci pentru o masă în Vama Veche”, au fost doar câteva dintre comentarii.
Însă, nu peste tot sunt prețuri mari. Conform unui meniu postat pe Facebook de terasa din Costinești, lista prețurilor accesibile continuă și cu friptura de porc, care se vinde cu 7,5 lei (100 g), mici, care costă 4 lei/bucata și pulpa de pui, al cărui tarif este de 8,5 lei, fiecare sută de grame.
Un șnițel de pui la acest „împinge tava” din Costinești costă 7,5 lei, 100 de grame. Dacă porția ar avea, să zicem, 200 de grame, acesta ar ajunge pe nota de plată la 15 lei. În cazul în care adăugați și o porți de piure de cartofi, la factură se mai adaugă 8,5 lei, ceea ce duce la un total de 23,5 lei, adică mai puțin de 5 euro, pentru o masă copioasă de prânz.