Doi studenți străini care învață în România – un german și un britanic – s-au decis să facă un tur al României, pentru a vedea cu ochii lor cele mai frumoase zone din țara noastră.
Dincolo de prejudecăți, România impresionează la capitolul ”obiective turistice”, iar germanul David Christian Nies și britanicul de origine nigeriană Josue Simo Ghuksi au postat în mediul online imagini care confirmă această realitate.
În drumul lor, cei doi au ajuns și la Cimitirul Vesel de la Săpânța, punctând că este vorba despre una dintre cele 7 minuni ale României, și au trăit o experiență emoționantă, pe care cu siguranță nu o vor uita niciodată.
Documentându-se, studenții străini au aflat că povestea vieții oamenilor îngropați în cimitiri este descrisă, pe scurt și cu nuanțe vesele, pe crucile de lemn.
”Este cunoscut probabil drept una dintre cele șapte minuni ale României, așa că suntem foarte încântați să intrăm să îl vizităm. Am aflat că picturile de pe pietrele funerare, care sunt niște cruci din lemn, simbolizează un fel de poveste despre viața persoanelor înmormântate aici. Cred că arată foarte drăguț, ăsta e primul lucru pe care îl observi. Arată glam, dar e trist. Putem citi ce lucruri bune s-au întâmplat în viața unei persoane, vedem și poza, un mod bun de a-ți aminti pe cineva pe care ai iubit sau de a afla câte ceva despre o persoană necunoscută. O mică biografie”, a spus Josue Simo Ghuksi, citat de Adevărul.
Cei doi studenți străini au vorbit și cu preotul, acesta povestindu-le istoria bisericii și, după ce au urcat în turn, au avut parte de o priveliște de vis.
”De aici, de sus, poți vedea de jur împrejur, este incredibil și suntem cu adevărat fericiți de acest privilegiu, că ni s-a permis să ajungem aici. Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase cimitire pe care le-am văzut vreodată”, a spus David Christian Nies.
După ce au vizitat Cimitirul Vesel de la Săpânța, germanul David Christian Nies și britanicul de origine nigeriană Josue Simo Ghuksi au ajuns și la Colibița, acolo unde au mâncat saramură de păstrăv.
”Mergem să mâncăm pentru că în zonă sunt recunoscuți pentru preparatele lor grozave din pește. (…) Oh, n-am mai mâncat așa ceva niciodată. E foarte suculent. Trebuie să savurăm această mâncare tradițională românească, saramură de pește”, au conchis cei doi studenți.
Citește și: