EXCLUSIV | Răsturnare de situație în cazul elevului ucigaș din Grădina Botanică. Înainte de crimă, primise aviz de exmatriculare. Lista scandalurilor

EXCLUSIV | Răsturnare de situație în cazul elevului ucigaș din Grădina Botanică. Înainte de crimă, primise aviz de exmatriculare. Lista scandalurilor
Mario Alexandru Fojică, ucigașul Melissei, ar fi fost protagonistul mai multor incidente petrecute la Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu”, unde era elev
Publicat: 08/09/2023, 07:00
Actualizat: 08/09/2023, 11:37

Un elev cu rezultate bune la învățătură și fără abateri disciplinare grave. Așa a fost descris ucigașul de la Grădina Botanică din Craiova, Mario Alexandru Fojică, de conducerea Colegiului Militar „Tudor Vladimirescu”, acolo unde învăța. La două luni de la crimă, ies însă la iveală detalii despre instinctul conflictual al adolescentului, care, potrivit unor apropiați, s-ar fi manifestat chiar în instituția de învățământ militară. 

Crima de la Grădina Botanică din Craiova a șocat opinia publică prin brutalitatea ei, dar și prin prisma faptului că a fost comisă de un elev de la școala militară, de doar 17 ani. Melis, o adolescentă de 15 ani, a fost înjunghiată mortal, iar prietenul ei, Emi, în vârstă de 19 ani, a suferit răni extrem de grave în urma atacului sângeros care a avut loc în plină zi.

La scurt timp după tragedie, conducerea Colegiului Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, unde învăța Mario Alexandru Fojică, atacatorul celor doi tineri, a făcut declarații care îl puneau într-o lumină favorabilă pe elevul acestei instituții de învățământ.

Conform declarațiilor, era un elev cu rezultate bune la învățătură și fără abateri disciplinare grave.

În realitate, Mario Alexandru Fojică ar fi avut probleme comportamentale, cunoscute la nivelul conducerii școlii, dar și în familia sa.

O persoană din anturajul tânărului de 17 ani ne-a relatat câteva incidente care s-ar fi derulat chiar la colegiul militar.

”A făcut scandaluri la liceu și la cămin, s-a bătut cu colegii, a spart telefoane mobile. Din cauza scandalurilor, tatăl lui era chemat la liceu cam o dată pe lună. Mă întreb ce a făcut psihologul școlii, pentru că el era primul care trebuia să își dea seama că ceva nu este în regulă”, ne-a spus sursa noastră, sub protecția anonimatului.

Emi, cea de-a doua victimă a elevului de la colegiul militar, a suferit răni extrem de grave și a scăpat cu viață printr-o minune

Aceasta susține că adolescentul ar fi avut și gânduri de sinucidere, ca urmare a situației tensionate dintre părinții săi, care nu ar fi avut deloc o relație armonioasă.

”A fost în consiliul profesoral și i s-au aplicat sancțiuni graduale”

Contactați de ziarul Gândul, de data aceasta, reprezentanții colegiului nu și-au mai zugrăvit elevul în culori atât de calde. Elevul despre care spuneau, în urmă cu două luni, că nu a avut abateri disciplinare grave, a fost convocat, de fapt, de nenumărate ori în fața consiliului profesoral al instituției de învățământ. S-a ajuns chiar la sancționarea lui și la preaviz de exmatriculare.

”În ultimul an școlar, a fost în consiliul profesoral și i s-au aplicat sancțiuni graduale pentru abateri disciplinare. Cu câteva săptămâni înainte de crimă, primise preaviz de exmatriculare”, ne-a declarat Ioana Lădaru, purtător de cuvânt la Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu”.

Cu toate acestea, purtătoarea de cuvânt a instituției spune că Mario Alexandru Fojică a fost la un pas de exmatriculare din alte considerente, nu din cauza ieșirilor agresive și că nu are cunoștință de vreun conflict între el și colegii săi.

”Tatăl său a fost chemat la colegiu deoarece elevul avea o problemă cu dezordinea din cameră și igiena. Colegii săi nu mai suportau mirosul și nespălarea. S-or fi certat, dar eu nu știu de niciun conflict. Ne-a creat probleme majore. Fiind minor, am zis să vorbim cu părintele lui”, ne-a mai spus Ioana Lădaru.

Potrivit acesteia, elevul ar fi fost sancționat și apoi a primit preaviz de exmatriculare pentru întârzieri repetate, pentru că nu s-a încadrat în program și a ieșit într-un weekend fără să fi fost pe panoul de învoiri.

La audieri, Mario Alexandru Fojică a făcut declarații care l-au bulversat până și pe avocatul lui.

„A zis că-i pare rău pentru fată, iar pentru băiat, la care am rămas puțin blocați, și doamna procuror și eu, a zis că îi pare rău, dar mai puțin”, a declarat, la acea vreme, avocatul Florin Ciocoiu.

Potrivit avocatului, băiatul a mai spus că acel cuțit pe care l-a folosit când i-a înjunghiat pe cei doi tineri era uitat de un an într-un ghiozdan.

CITEȘTE ȘI:

FOTO | Ce au găsit anchetatorii în rucsacul atacatorului din Grădina Botanică din Craiova

Melis, tânăra ucisă în Craiova, ar fi împlinit azi 16 ani. Mama sa, devastată de DURERE: „E gol, e totul gol, spaţiul ei în pat este gol”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum se calculează media finală la Bac în 2024. Ce se întâmplă cu candidații care...
A reapărut în România după ce a fost dată dispărută mai bine de 50 de...
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de...
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
GALERIE FOTO Doi soți britanici și-au vândut casa și au cumpărat un sat întreg în...
Scandal de proporții! Și-a desfigurat iubita lui “E diavol și bolnav psihic!” + “I-am făcut...
IREAL: cum arată Dana Roba la un an de când a fost desfigurată cu ciocanul....
Val de scumpiri de la 1 iulie. Cu cât va creşte factura la gaze la...
Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitura din Italia. Familia...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nemții au lansat „GARSONIERA” Dacia Duster. Pentru minimaliști – VIDEO
O nouă alianţă în Parlamentul European? Viktor Orban anunţă formarea unui bloc de extrema dreaptă...
EFECTUL MIRACULOS pe care îl are CAFEAUA pentru oamenii SEDENTARI!
Statul plătește 719 lei de persoană. Se schimbă legea. Banii se aprobă în 5 zile
Ungurii provoacă România. Mesajul care face înconjurul Europei
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula...
Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge...
A murit Ileana Stana Ionescu: "Cu adâncă durere anunţăm stingerea din viaţă celei care a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
O placă bizantină rară sculptată în os, descoperită într-un oraș din Rusia
×