Ministerul Apărării Naționale a început, marți, lucrările de amenajare a spaţiilor de protecţie a populaţiei la nivelul localității Plauru, din județul Tulcea, zona unde au căzut cele două drone descoperite săptămâna trecută.
”Lucrările sunt executate de un detașament format din aproximativ 50 de militari de la Brigada 10 Geniu, care acționează cu 20 de mijloace tehnice, pentru instalarea a două adăposturi din elemente prefabricate din beton, precum și pentru executarea lucrărilor de amenajare aferente. Adăposturile, cu dimensiunile 9,6 m lungime, 2 m lățime (la interior) și 1,5 m înălțime (la interior), vor fi predate, după finalizarea lucrărilor, autorităților locale ale comunei Ceatalchioi”, informează Ministerul Apărării Naționale.
„Construiesc două adăposturi. Am stabilit amplasamentul împreună cu băieții de la ISU, unde trebuie să vină un comandant, cu domnul prefect, cu toată lumea și acum vine o unitate. Nu știu cine sunt, de unde sunt, eu le-am pus la dispoziție un buldoexcavator. Azi au făcut destul de bine…Alea două adăposturi sunt operaționale”, a declarat primarul comunei Ceatalchioi, Tudor Cernega.
Printr-o hotărâre adoptată, vineri, Ministerul Apărării Naționale a fost abilitat de Comitetul Național pentru Situații de Urgență să stabilească zonele de pe malul românesc al Dunării, unde sunt necesare măsuri de protecție a populației.
Altfel, localnicii din zonele afectate de conflict vor primi avertizări prin mesaje Ro-Alert și vor fi instruiți cu privire la cum trebuie să acționeze în anumite situații. Pe de altă parte, în localitățile Plauru și Ceatalchioi, dar nu numai, se vor construi adăposturi antiaeriene.
CITEȘTE ȘI: