Foarte mulți tineri din România locuiesc în chirie și acest lucru poate deveni o mare bătaie de cap.
Un student la o facultate din Cluj s-a trezit dat afară din locuința pe care o închiria, după ce proprietarul a vândut-o fără să-l anunțe în prealabil.
„Proprietarul actual a vândut imobilul fără să mă anunțe în prealabil. Caut să nu dorm pe străzi: camera, apartament, garsoniera orice. Buget:200-250€. Orice în zona orașului Cluj, decomandat”, a transmis tânărul pe o rețea de socializare.
Cei mai mulți oameni au empatizat cu studentul, dar au fost și comentarii ironice: „Da ce nu are voie omul să-și vândă casa?”, a scris o clujeancă.
Legea spue că în cazul în care proprietarul vrea să modifice contractul sau să schimbe orice aspect al proprietății închiriate, el va trebui să primească și consimțământul chiriașului pe care trebuie să-l anunțe în prealabil referitor la acest lucru. Doar că acest lucru este valabil în cazul existenței unui contract propriu-zis, lucru mai puțin întâlnit la Cluj-Napoca, unde prețurile umflate la chirii îi împiedică pe chiriași să le solicite proprietarilor declararea contractelor la ANAF pentru a nu plăti taxe suplimentare, scrie stiridecluj.ro.
„Dacă aveți contract nu are voie. Dacă nu aveți vă recomand un telefon la ANAF”, i-a sugerat un bărbat.
Prețurile apartamentelor din marile orașe ale țării au crescut în ritm amețitor în toamna acestui an. Astfel s-a ajuns în situația ridicolă în care un minuscul apartament de 50 mp să coste peste 125.000 de euro.
Prețul unui apartament cu 2 camere de numai 50 mp din Cluj Napoca a ajuns la 125.400 de euro, cu peste 60% mai scump decât unul de aceeași suprafață din Capitală.
Concret, un apartament cu 2 camere de 50 mp într-un bloc din București costă 77.800 euro, în Iași 70.600 euro, în Timișoara 74.900 euro, în Brașov 96.450 euro, în Sibiu 64.350 euro, în Constanța 83.550 euro, în Oradea 76.000 euro, iar în Craiova 73.550 euro.