La doar 15 kilometri de Galați se află un colț de basm, cea mai tânără insulă de pe cursul Dunării, unde vin tot mai mulți turiști, de la an la an.
Insula Cailor se află în apropiere de locul unde Prutul se varsă în Dunăre și legenda spune că animalele au fost aduse aici în urmă cu trei decenii de sătenii din Grindu.
Pentru că nu aveau ce să le dea să mănânce iarna, oamenii au abandonat caii pe insulă. Sătenii nu i-au mai luat și animalele s-au sălbăticit, scrie adevărul.ro.
Locul de basm a devenit în ultimii ani o atracție turistică datorită lui Viorel Gagu, de la Give Boats. El spune că a descoperit Insula Cailor în 2006, când avea o barcă și mergea la pescuit în zonă.
Ulterior, în 2007, a lucrat la Poliția Transporturi și a descoperit acest loc, în timpul patrulelor.
Sunt cai sălbatici, liberi, ei s-au născut și au crescut pe insulă. Oamenii nu se apropie de ei, rămân în ambarcațiune și se face ocolul insulei. Caii sunt admirați de la distanță, dar au mai fost momente toamna târziu-iarna, când au coborât turiștii. Caii sunt pașnici, dar nu trebuie deranjați.
Gălățeanul spune că, în ultimii trei ani, 700-800 din plimbările pe Dunăre au fost în Insula Cailor.
România este plină de locuri extrem de frumoase, care îți taie repirația, desprinse parcă din poveștile cu zâne și feți-frumoși. Despre multe locuri de poveste știu prea puțini oameni, astfel că acestea rămân, parcă, suspendate în timp.
Unul dintre aceste locuri pline de magie este Lacul Scropoasa. Apa are culoarea smaraldului, iar zona superbă din jurul lacului face ca acest loc să fie incredibil de frumos. Lacul Scropoasa este situat în inima Munților Bucegi, la o altitudine de 1.197 metri.
Sursa foto: Pixabay / GIV Boats