Dragostea este oarbă, de cele multe ori. Iar dacă a ghinionul să întâlnești persoana nepotrivită, atunci poți avea de suferit enorm.
O femeie din Iași a trecut printr-un coșmar după ce s-a îndrăgostit. A a fost păgubită de 15 mii de euro, rămânând cu conturile goale, ba chiar și cu un împrumut bancar pe ani de zile. Femeia a vrut să își ajute iubitul, însă acesta s-a dovedit a fi un escroc care asta de la început.
Femeia, în vârstă de 40 de ani, s-a îndrăgostit de un așa-zis ”soldat american”, care i-a câștigat încrederea. Anul trecut, cei doi s-au cunoscut pe Tinder, iar ulterior au mutat conversațiile pe Instagram, pe WhatsApp, prin apeluri telefonice, dar niciodată prin cele video.
S-a îndrăgostit și a rămas fără 15.000 de euro
Individul i-a trimis poze, a creat o adevărată poveste, iar mai apoi i-a trimit chiar șo 200 de euro, ca să îi câștige încrederea.
„Am o clientă care s-a cunoscut cu un cetățean american, dar cu ghilimelele de rigoare, pe Tinder. Au vorbit, au continuat pe Instagram și la telefon chiar, dar niciodată cu video call, pentru că acesta susținea că este în Siria, fiind soldat american, fiind unul dintre motivele pentru care nu puteau discuta în alt mod. El susținea că este mereu în baza militară, asigurând protecția cetățenilor de acolo.
Îi trimitea poze și o făcea să creadă. Prima data, băiatul respectiv i-a trimis niște sume modice de bani clientei mele, adică 200 de euro. Ea a început să aibă încredere în el. Mai apoi, peste un timp, el i-a zis că urmează să termine misiunea și are nevoie de 15.000 de euro ca să poată să trimită o avere de familie (bijuterii, aur) ce necesita taxe vamale. Un împrumut, pentru că dura o perioadă scurtă până îi intrau lui banii. Ea i-a trimis toți banii. A avut strâns în jur de 7.000 de euro și a făcut împrumut.
După, persoana respectivă a blocat-o pe clienta mea peste tot, acționând într-un mod inteligent, câștigându-i încrederea, având în vedere că și ea a primit de la el niște sume de bani”, a declarat avocatul Codrin Stupariu, potrivit BZI.
„Totul pornește de la rețelele de socializare, în special Instagramul și Tinder-ul, având scopul de a te cunoaște cu persoane de sex opus. Doar că pe aceste platforme apar și conturi false, cu un conținut neexistent și nu prea ai cum să verifici asta, decât în momentul în care te întâlnești. Multe persoane trimit bani la început, atât prin Western Union, cât și Revolut. Este un cerc vicios, dar care s-ar putea rezolva doar dacă ar exista o colaborare eficientă cu organele de cercetare penală din țările vizate”, mai spune Codrin Stupariu.