Această iluzie optică are ca scop testarea IQ-ului. Doar 1% dintre oameni pot vedea crocodilul ascuns în lac, în doar 15 secunde.
Iluzia optică de mai jos a dat bătăi de cap multor persoane inteligente. O iluzie optică este aceea care pune „presiune” asupra intelectului uman și îl face să evolueze.
Studiile arată că iluziile optice fac parte din spectrul psihoanalizei și a modului în care oamenii văd lucrurile, de fapt.
Un creier normal se poate uita la lucruri și imaigni în mod diferit, deoarece există numeroase unghiuri de „abordare”.
O astfel de iluzie inteligentă este cea a crocodilului în lac, care stă ascuns în această imagine.
„Acel crocodil este înspăimântător”, este mesajul provocator lansat odată cu iluzia optică. Dar îl poți găsi pe prădătorul nr.1? Doar 1% au această capacitate extraordinară.
Dacă ai avut dificultăți în identificarea crocodilului, ei bine, află că acesta se ascunde undeva în spatele unei ramuri fără frunze, în partea dreaptă a imaginii.
Este greu de identificat un asemenea animal, un adevărat „maestru” al camuflajului. După câteva secunde, o sa observi o formă care nu seamănă cu un copac. Acolo este crocodilul din lac.
Studiile arată că, dacă exersezi creierul, vei deveni tot mai inteligent. Iluziile optice oferă mereu o imagine clară asupra nivelului coeficientului IQ, la un moment dat.
Așadar, ai observat sau nu crocodilul din lac?
IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții.
Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru.
Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală. Ulterior, Guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că, dacă oameni necalificați vor intra în luptă, acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați.