Este cunoscut excesul de zel al controlorilor STB, dar acum au întrecut orice măsură a „eficienței”.
Astfel, imaginea virală a zilei vine din Sectorul 5, unde nu mai puțin de 9 controlori au intrat în același timp într-un autobuz din București.
„Primim poze constant cu supracontroale efectuate pe liniile de autobuz însă deja devine ridicol: 4 controlori în mașină și 5 afară, 9 în total? Puteau să se despartă în echipe de 3 și să acopere 3 linii dar în schimb stau toți laolaltă, chiar nu înțelegem”, scrie un utilizator pe grupul „Ești din Sectorul 5, dacă”, alături de o fotografie sugestivă a celor 9 „temerari” în albastru.
„Își justifică lefurile. Dacă toată lumea și-ar achita biletul, acest fenomen nu s-ar mai întâlni.”, scrie cineva la postarea respectivă.
„Safety of numbers”, vorba americanului, notează o altă persoană, ironic.
„Plătiți serviciul public și nu mai comentați, nu vi se cuvine nimic gratis postacilor! Sa fie cat mai multi și cât mai multe controale că numai pretenții au unii. E bine când vine vara hibridul in 117 curat și cu climă funcțională sau vreți să fiți plătiți că utilizați transportul in comun?”, îi ceartă un alt contribuabil pe cei care au publicat poza.
„Intrebarea ar fi corecta :
Câte sute de mii lei, Primaria subventioneaza STB-ul ?
Gurile rele spun de 75%. Acesti bani evident ca sunt din taxele si impozitele celor prinsi fara bilet, restul cumpara abonament…si platesc aceleasi impozite.
Intrucăcât, subvenția depășește 50+1%, transportul este al lor, sau al nostru ?
Intreb, așa am auzit la coadă la pâine de la o batranica”, scrie un alt internaut.
„Au de povestit, si de mancat seminte, nu isi fac treaba , ca oricum banul vine… asta e… calatoriti linistit, ca amenda nu va da nimeni, i-am vazut cu iarta pe multi, daca le zici ceva … te trimit sa plimbi ursul…
Asa ca , mai bine 9 in grup si la noua, sa ne plimbam linistiti. Sanatate si numa bine.
Că PieDonE este bine…”, critică o altă persoană.
Suprataxa este un titlu de călătorie cu tarif special, în valoare de 80 lei, emisă în momentul controlului persoanelor care nu dețin titlu de călătorie valabil și validat sau documente care atestă gratuitatea. În cazul achitării suprataxei, agenții de control nu mai întocmesc proces-verbal de contravenție.
Plata suprataxei se poate realiza la agenții de control, cu bani cash sau cu cardul bancar contactless (Mastercard, Maestro sau Visa), inclusiv dacă acesta este înrolat pe telefonul mobil sau pe ceasul cu wallet integrat.
Tranzacțiile efectuate cu cardul bancar sunt procesate fără comision sau alte taxe, indiferent de tipul de card utilizat, prin intermediul aplicației mobile CEC SmartPhone POS, instalată pe echipamentele portabile de control ale agenților de control.
Banca verifică valabilitatea cardului bancar, precum şi existența soldului necesar pentru achitarea suprataxei, iar ulterior tranzacția este confirmată de aplicația mobilă, fiind certificată de chitanţa electronică transmisă călătorului prin e-mail. După finalizarea tranzacției, agenții de control emit cardul de suprataxă.
Conform prevederilor legale în vigoare, cardul de suprataxă intră în categoria documentelor cu regim special și poate fi eliberat fără bon fiscal.
La cerere, poate fi eliberată factura fiscală aferentă cardului de suprataxă, la sediul nostru din Calea Șerban Vodă nr. 164-168, sector 4, București, pe baza cardului de suprataxă și a actului de identitate.
Cardul de suprataxă permite utilizarea tuturor mijloacelor de transport public de suprafață din Regiunea București-Ilfov, doar în ziua în care a fost emis, până la ora 24:00, iar ulterior valabilitatea acestuia expiră.
Sursa foto: Facebook