Prima pagină » Actualitate » Surpriză! Cât costă 1 litru de MOTORINĂ în Bulgaria. Imagini realizate de un turist român, într-o benzinărie din Makaza

Surpriză! Cât costă 1 litru de MOTORINĂ în Bulgaria. Imagini realizate de un turist român, într-o benzinărie din Makaza

Surpriză! Cât costă 1 litru de MOTORINĂ în Bulgaria. Imagini realizate de un turist român, într-o benzinărie din Makaza
Sursa foto: Facebook

Prețul carburanților din România a început din nou să devină o problemă pentru majoritatea șoferilor, după ce mult criticata „scutire” de 50 de bani la litru a fost eliminată, iar acum românii caută soluții pentru a alimenta mai ieftin.

Anul trecut, atunci când a fost „vârful” prețului carburanților, românii apelau adesea la vecinii unguri sau bulgari pentru a-și face plinul de carburant. Odată ce prețurile au început să scadă, acest trend nu a mai fost atât de important, însă acum prețurile carburanților din benzinării a început din nou să crească, iar scumpirile sunt „la ordinea zilei”.

Interesant este faptul că deși prețul petrolului a scăzut considerabil, în acest moment barilul de petrol pe piața BRENT se vinde cu 90.27 de dolari, la „pompă” nu se observă nicio schimbare în acest sens, ba dinpotrivă.

Astfel, prețul pentru benzina standard, astăzi în București, la o benzinărie Petrom din Sectorul 6 al Capitalei costă 6,95 lei, iar prețul pentru motorina standard ajunge la 7,64 de lei, potrivit plinul.ro.

Prin comparație, vecinii bulgari plătesc mai mult pentru un litru de benzină standard care se vine de 7,80 lei, mai mult ca în România, însă în mod paradoxal motorina standard este mai ieftină, 7,44 lei/litru.

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Totuși, tensiunile din Orientul Mijlociu stimulează creșteri ale țițeiului Brent și WTI, iar în perioada următoare se așteaptă ca prețurile să fluctueze din cauza situației volatile din regiune. Investitorii continuă să monitorizeze conflictul dintre Israel și Hamas, fiind atenți la potențialul unui conflict mai amplu în Orientul Mijlociu – o regiune critică pentru exportul de petrol – de a perturba aprovizionarea. Atât țițeiul Brent, cât și țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) au înregistrat creșteri modeste.

Cel mai recent raport al AIE sugerează că cererea de combustibili fosili ar putea atinge un nivel maxim până în 2030

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa ... vezi toate articolele

Citește și