Rețeta de ciorbă de perișoare – am aflat trucul gospodinelor pentru a preveni întărirea perișoarelor.
Nicio zi fără ciorbă! Aşa se face că o dată la câteva zile bolboroseşte pe aragaz câte o oală de cel puţin 2 litri de ciorbă.
Până acum am gătit ciorbă de gulii, borş de lobodă cu leuştean, supă de roşii, supă de pui. De data asta e vremea pentru delicioasa ciorbă de perișoare – o zeamă acrişoară, plină de gust şi săţioasă, numai bună de mâncat la orele prânzului.
Perişoarele sunt acele guguloaie de carne delicioase. Se fac din carne tocată amestec (porc şi vită), carne de vită, de porc, de pui sau de curcan, în funcţie de preferinţele voastre. Eu am ales de data asta carnea de porc şi vită. Dar perişoarele fragede şi pufoase au câteva secrete. Nu pot să vă ascund faptul că primele tentative s-au soldat cu nişte guguloaie tari şi fade, pe care le ocoleam dacă le găseam prin ciorbă. Vezi AICI cum îți ies perișoare pufoase și fragede.