Polițiști anchetați DISCIPLINAR după ce au lăsat, ore în șir, un cadavru nesupravegheat. Ce scuze au găsit oamenii legii

Polițiști anchetați DISCIPLINAR după ce au lăsat, ore în șir, un cadavru nesupravegheat. Ce scuze au găsit oamenii legii
Publicat: 31/10/2023, 22:19

La IPJ Botoșani se desfășoară o anchetă de amploare, după ce un echipaj de poliție a lăsat nesupravegheat, timp de câteva ore, trupul neînsufleţit al unei femei.  Un şef de serviciu şi cinci subalterni sunt anchetaţi disciplinar. Femeia şi-a pierdut viaţa chiar în timp ce se afla la un priveghi.

Potrivit procedurilor, astfel de cazuri sunt considerate morţi suspecte. Din acest motiv, trupul neînsufleţit trebuie supravegheat permanent până la sosirea celor de la Medicina Legală.

Incidentul de la care a pornit totul a avut loc în week-end, în comuna Hlipiceni, la priveghiul unei bătrâne. Potrivit martorilor, o femeie de 48 de ani, ar fi început la un moment dat să se simtă rău.

„Era la priveghiul unei rude din partea soțului şi i s-a făcut rău. Persoanele de față au sunat la 112, ambulanța a ajuns într-un timp bun, dar cu toate încercările nu au reușit să o salveze”, a spus primarul comunei Hlipiceni, Gheorghe Luchian.

Polițiștii au ajuns la câteva ore de la constatarea decesului

Potrivit celor de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Botoșani, după ce medicul a constatat decesul, a sunat la 112 și a cerut un echipaj de poliție. Așa cum cere procedura, fiind considerată o moarte suspectă, poliţiștii trebuiau să asigure zona.

„La 18:27 s-a declarat decesul, după care s-au anunțat organele de poliție prin 112. Referitor la acest caz, colegii noștri au fost informați că cei de la IPJ o să mai întârzie din cauza unor cazuri pe care le aveau de rezolvat în zonă”, au declarat cei de la SJA Botoșani.

Doar că nici după aproape două ore, echipajul de poliție nu ajunsese la fața locului. Așa că ambulanța a plecat la un alt caz medical.

„În jur de 20:10, au plecat de acolo. Pe drum s-au întâlnit cu colegii de la poliție și le-au înmânat documentele, iar aceştia au plecat spre caz”, a mai spus reprezentantul Ambulanței.

După ce echipajul medical a plecat, trupul neînsuflețit al femeii care și-a pierdut viața la priveghi a rămas sub supravegherea martorilor.

Polițiștii au fi ajuns la priveghi abia la câteva ore după constatarea decesului. Întârzierea s-ar fi produs, au explicat șefii polițiștilor, pentru că în zonă este un singur echipaj alocat pentru intervenții. În acel moment acesta ar fi fost trimis la un caz de încălcare a unui ordin de protecție.

La scurt timp după incident, şefii IPJ au aflat despre acest caz şi a fost declanșată o anchetă internă. Astfel, fost constatate abateri privind îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în cazul agenților care ar fi trebuit să ajungă la intervenție. Prin urmare, 6 polițiști ai Secției 3 de Poliție Rurală Botoșani, 5 subordonați și superiorul direct, sunt vizați de o cercetare disciplinară, fiind acuzați de neglijenţă în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu. Ei riscă sancțiuni, de la mustrare scrisă – la destituirea din poliție.

Surse din anchetă au declarat, pentru monitorulbt.ro că întârzierea la intervenție s-ar fi produs pentru că apelul a venit în preajma schimbării de tură a polițiștilor, în jur de ora 19.00. Prin urmare, o echipă ar fi așteptat să preia cealaltă cazul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Kadîrov, în război cu cea mai bogată femeie din Rusia: O acuză că s-a aliat...
Scene de coșmar la ceremonia de premiere! Canotoarei din România i s-a făcut rău, mai...
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au...
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un...
Momentul în care o ursoaică a încercat să atace un om în Bușteni. Acesta a...
Motivul adevărat pentru care Simona Radiș nu are un iubit. Adevărul despre cea mai frumoasă...
Alimentul la care David Popovici a renunțat definitiv. Este unul dintre preferatul românilor!
Locul de basm creat de Ana Maria în Delta Dunării, după o investiție de 160.000...
De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa...
Nicu Covaci a murit la vârsta de 76 de ani. Anunțul trist a fost făcut...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Cât costă să faci un test de droguri rapid? Medicamente și alimente care ies pozitiv...
Kremlinul a confirmat că asasinul eliberat de Germania e agent FSB, iar copiii unor „agenţi...
S-a AFLAT după aproape 100 de ani! Cum a murit MUMIA care ȚIPĂ?
NU mai e necesar să meargă la ITP. RAR vine direct acasă
A murit Nicu Covaci. Fondatorul trupei Phonix avea 77 de ani
Noi imagini cu Teodora Marina Marcu de la Insula Iubirii sezonul 6! Cum arată în...
„Am vrut să mă arunc în fața mașinii” Mama Luizei Melencu își strigă durerea, la...
Tavi Clonda, schimbare radicală de look. Ce tunsoare a ales artistul și care a fost...
Pierdere imensă în muzica românească. Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, a murit
BANCUL ZILEI. O blondă intră tremurând într-o farmacie: - D..d..doaaamnăă..a..veve..ți vi..vibratoare?
Prețurile la alimente au scăzut în toată lumea în luna iulie