EXCLUSIV | Olteanul care s-a ridicat din sicriu, provocându-i un infarct fatal tatălui său, s-a stins și el din viață. Marele regret al lui nea Ilie

EXCLUSIV | Olteanul care s-a ridicat din sicriu, provocându-i un infarct fatal tatălui său, s-a stins și el din viață. Marele regret al lui nea Ilie
Ilie Dobre a devenit cunoscut după ce, în tinerețe, chiar în ziua în care trebuia înmormântat, s-a ridicat din coșciug și a cerut un pahar cu apă
Publicat: 07/11/2023, 09:00

Cazul lui Ilie Dobre, românul din Filiași care s-a trezit din morți, a uluit o țară întreagă, în 1992. Avea 37 de ani când medicii i-au spus că suferă de ciroză hepatică, nu i-au mai dat zile multe de trăit, iar la scurt timp a și murit. Familia a cumpărat toate cele necesare înmormântării, Ilie a fost îmbrăcat cu haine noi și așezat în sicriu. În ziua în care trebuia îngropat, bărbatul s-a ridicat însă din coșciug și a cerut un pahar cu apă, moment care i-a băgat în sperieți pe cei de față. Nea Ilie s-a stins însă din viață acum cinci ani, fără să se mai întâmple nicio minune.

În tinerețe, medicii i-au pus lui Ilie Dobre un diagnostic crunt: ciroză hepatică. Familia acestuia a fost avertizată să se pregătească pentru ceea ce este mai rău. La scurt timp, bărbatul din Filiași, care era căsătorit și avea doi băieți și-o fată, a murit acasă. A fost durere mare în familie, mai ales că era tânăr și lăsa în urma lui trei copii.

Rudele s-au ocupat de tot ce trebuia pentru înmormântare. Soția lui, Viorica, i-a cumpărat haine noi, așa cum se obișnuiește, de la costum până la pantofi și șosete, și a avut grijă ca Ilie să fie frezat înainte de a fi așezat în sicriu. Ca un presentiment, Viorica nu s-a îndurat să-l îngroape prea repede. Zile în șir, bărbatul a fost jelit de rude, vecinii și cunoscuții au trecut să îi aprindă lumânări, iar, în ziua înmormântării, preotul a venit să îi facă slujbă.

Cu câteva ore înainte să fie dus la groapă, chiar cu preotul de față, mortul s-a ridicat însă dintr-o dată în capul oaselor, a deschis larg ochii, s-a uitat în jur și a cerut un pahar cu apă. Îngroziți de ce văd, toți cei de față au fugit cât i-au ținut picioarele, care încotro a apucat, spre marea mirare a mortului însetat, care, într-o clipă, s-a trezit singur în încăpere.

Tatăl său s-a speriat atât de tare, încât a făcut infarct și a murit pe loc. Tot de frică, băiatul cel mare al bărbatului s-a aruncat de la balcon, de la etajul I, iar în urma căzăturii și-a rupt piciorul, ajungând să stea, ani de zile, imobilizat într-un scaun cu rotile. Osul dislocat i-a scurtat piciorul cu câțiva centimetri, iar băiatul a rămas cu sechele pe viață.

”Se împingeau unii pe alții, copiii țipau, popa și-a pierdut patrafirul”

Povestea a făcut repede ocolul zonei, Ilie Dobre devenind o adevărată vedetă după această întâmplare ieșită din comun, care s-a petrecut în anul 1992.

“Erau amândouă camerele ticsite de lume. Veniseră rudele de la țară, prietenii, vecinii din bloc… Și, dintr-o dată, mortul s-a ridicat! A tras aer în piept, șuierând, și a rămas așa, în fund, uitându-se prin cameră, cu ochii căscați. Dar credeți că a mai stat cineva să se uite la el?! Fugea lumea pe scări în jos, de ziceai că e cutremur. Se împingeau unii pe alții, copiii țipau, popa și-a pierdut patrafirul“, a povestit, mai târziu, un vecin al bărbatului.

După ce și-a îngropat tatăl, Ilie și-a reluat viața cotidiană, fără să treacă însă vreo zi în care să nu-i mulțumească lui Dumnezeu că n-a fost îngropat de viu. Bărbatul a mai povestit că, după ce s-a întors din morți, a orbit, dar vederea i-ar fi revenit la scurt timp după ce, într-o noapte, i-ar fi apărut în vis Iisus Hristos.

Când s-a dus din nou la medici, aceștia l-au asigurat atunci, mai în glumă, mai în serios, că va trăi 100 de ani. Anii au trecut, între timp nea Ilie, așa cum îi spuneau vecinii, s-a pensionat pe caz de boală, iar starea sa de sănătate s-a deteriorat.

A murit în aprilie 2018, la doar 63 de ani, lăsând în urma lui o poveste de pomină. Nea Ilie a plecat pe lumea cealaltă cu regretul că celebritatea nu l-a ajutat cu nimic, sentiment împărtășit și de cei trei copii ai săi, care acum sunt oameni în toată firea.

CITEȘTE ȘI:

S-a „trezit din morți”. Un bărbat declarat mort de trei medici s-a trezit la morgă, înaintea autopsiei

O femeie declarată MOARTĂ la spital s-a trezit în sicriu: „Și-a deschis ochii, gura și inima îi bătea tare”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat aflat pe moarte își petrece ultimele săptămâni de viață creându-și propria versiune AI,...
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
Rezultate BAC 2024. 8.000 de elevi au picat examenul. Anunţ oficial de la minister
Emily Burghelea, nevoită să stea o perioadă cu o TIJĂ în cap, după accidentul de...
Valentin a murit la 20 de ani, îndemnat de aburii alcoolului să intre în apă....
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
ISU Tulcea emite RoAlert: Pot cădea obiecte din spaţiul aerian. România nu e vizată de...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
S-a dat interzis în TOATĂ ROMÂNIA. Ordinul care devine LEGE pentru toată lumea
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Cine ar fi, de fapt, iubita lui Babasha. Artistul nu se mai ascunde: „Fără cuvinte”
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul....
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Un bucătar ar fi falsificat premiul Guinness World Records. Unde s-a întâmplat asta?
×