Dacă în zilele călduroase, uscarea hainelor în aer liber este recomandată pentru evitarea problemelor legate de umiditatea din casă și mai ales pentru împrospătarea articolelor vestimentare, odată cu răcirea vremii și venirea ploilor vin și preocupările legate de uscarea hainelor la interior care se produce pe un termen îndelungat și aduce și numeroase neplăceri. Din fericire există o tehnică japoneză pentru a usca rapid rufele în casă, însă aceasta este puțin cunoscută printre români.
Japonia este cunoscută deja pentru creativitatea sa în rezolvarea celor mai multe probleme cu care se confruntă populația zi de zi. Japonezii au o abilitate deosebită de a găsi soluții la orice problemă practică, iar asta se vede și în metoda lor de a usca hainele atunci când soarele nu ajută.
Desigur, în zilele noastre uscătorul de rufe este un aparat cu adevărat valoros întrucât uscă hainele rapid și face procesul de călcat mai ușor și mai eficient, însă acesta nu este atât de popular în rândul românilor. Majoritatea utilizează celebrele „sârme” la balcon sau suportul pentru uscat rufe retractabil.
În zilele ploioase, când ne restrângem la a întinde hainele în casă, există riscul ca procesul de uscare să dureze mai mult de o zi. De asemenea, există șansa ca hainele să capete mirosuri neplăcute. Mai mult, există riscul de acumulare de umiditate și, implicit, formarea mucegaiului pe pereți, mai ales în locuințele slab izolate.
Izumi Onuki, expertul japonez în uscarea hainelor, recomandă să folosim carlige pentru a întinde prosoapele pe orizontală. Uscarea începe de sus în jos, așa că acest mod de agățare va reduce semnificativ timpul necesar. Aceeași metodă se aplică și pentru celelalte haine, potrivit ziarulromanesc.de.