Profesorul doctor Vlad Ciurea, unul dintre marii neurochirurgi ai lumii, arată că există anumite cărnuri care aduc beneficii extraordinare atât organismului, cât și creierului uman.
„Sunt dovedite aceste lucruri”, insistă renumitul profesor doctor.
Astfel, potrivit neurochirurgului Vlad Ciurea, cea mai bună carne pentru creier este cea care provine de la pește. De altfel, reputatul medic insistă că românii ar trebui să consume cu regularitate pește, bogat în proteine și acizi grași nesaturați.
„În creier, forma de carne de la care îi care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care îi convine organismului și acel Omega, care are două forme de colesterol. Forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. Dar acestea se potrivesc exact cu structura cerebrală și cu activitatea sinaptică de la nivelul creierului. Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic sau la undiță.
Se consideră că peștele marin este cel mai bun, bineînțeles că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie.
Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă. Sunt dovedite aceste lucruri. Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, a trecut spre alimentația vegetală și alimentația cu pește.
La pești, cei statici, de pe fundul apei, nu sunt atât de benefici pentru creier”, a explicat Vlad Ciurea.
Pe de altă parte, arată Vlad Ciurea, și carnea de curcan este foarte sănătoasă.
„Iar din carne de pasăre, pentru că există și carne de pasăre foarte bună pentru creier, se consideră că cea mai low calories, cea mai cu puține calorii, este carnea de curcan. Și este foarte bună!
Toate aceste elemente sunt majore pentru funcționarea creierului”, a mai spus celebrul neurochirurg, invitat la Antena 3.