Inaugurarea Târgului de Crăciun de la Craiova a fost pe buzele multor persoane în ultimele zile. A fost vizitat deja de mii de persoane și va rămâne deschis până la începutul anului viitor.
Una dintre piesele de rezistență este roata hi-tech panoramică, de 40 de metri, montată în fața Teatrului Național din Craiova.
„Tema principală a Târgului de Crăciun din acest an este croită în jurul poveștii Crăiasa Zăpezii, pe care o vom regăsi în Piața Mihai Viteazul, unde totul este decorat până la cele mai mici detalii în culori alb-turcoaz. Anul acesta va fi un târg de poveste, avem foarte multe noutăți pentru fiecare zonă a târgului, cu elemente, culori și figurine diferite – pe tematica din piața respectivă.
Tot la Craiova a fost montată cea mai mare roată care poate fi văzută anul acesta în România. Are 40 de metri înălțime, 200 de mii de leduri, o capacitate de 140 de persoane și vine direct din Olanda. Așa că invităm pe toată lumea să vină la Craiova, la unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.
Dincolo de atmosfera de basm din Craiova, oltenii care vor să deguste din preparatele și băuturile bahice care se vând la târg trebuie să vină pregătiți cu ceva lei în portofel.
În acest an, prețul vinului fiert la Târgul de Crăciun s-a scumpit. Acesta costa 10 lei.
Un pahar de punci non-alcoolic se vinde cu 15 lei, iar cel cu alcool poate fi cumpărat cu 20 lei. Ceaiul de fructe de pădure se vinde la 10 lei, ciocolata caldă simplă – 15 lei, iar cea cu alcool – 20 lei, scrie Spynews.ro.
La capitolul preparate culinare, sarmalele sunt printre cele mai scumpe. Doar două bucăți costă 35 de lei. Ceva mai ieftin este gulașul cu fasole (500 ml), care se vinde cu 30 de lei.
O porție generoasă de fasole sau de varză costă 15 lei fiecare. Pentru aproximativ 13 lei poți savura ciolanul prăjit sau cârnații prăjiți, la fel și friptura de porc, ceafa la grătar sau pieptul de pui.