Mulți români preferă să mănânce în oraș, iar meniurile de la fast-food sunt deseori alegerea la îndemână, mai cu seamă când timpul liber este scurt.
Însă, puțini știu ce se întâmplă dacă zilnic aleg să ia masa la McDonald’s.
Cantitățile mari de sodiu cresc tensiunea arterială și prezintă un risc crescut de accident vascular cerebral, atac de cord, insuficiență cardiacă și boli de rinichi.
Iar mesele la McDonald’s înseamnă 75% aport de sodiu pentru organism, spun specialiștii.
Excesul de calorii din mesele fast-food poate provoca creșterea în greutate, iar pe termen lung se ajunge la obezitate. Mai departe, obezitatea crește riscul de probleme respiratorii, inclusiv astm și dificultăți de respirație.
Kilogramele în plus pun presiune pe inimă și plămâni, iar simptomele pot apărea chiar și cu puțin efort.
Mulți se întreabă dacă se îngrașă consumând meniuri de la McDonald’s. Cu siguranță, dacă o fac zilnic. Însă, a mânca la fast-food cel puțin o dată pe săptămână nu este un pericol. Cu siguranță nu trebuie să renunți complet la junk food, scriu cei de la foodly.tn.
Consumul de fast-food o dată pe săptămână oferă organismului ceea ce are nevoie fără a-l afecta și, de asemenea, ajută la stimularea metabolismului, făcând corpul să ardă mai multe calorii.
Un profesor de Biologie din statul american Iowa a demonstrat că McDonald’s-ul nu te îngrașă, dacă ești atent la ce, cum și când consumi. El a a mâncat doar McDonald’s timp de trei luni și a slăbit 37 de kilograme!
Astfel, a întocmit și o listă cu produsele care sunt sănătoase și pot fi comandate la McDonald’s:
De asemenea, potrivit acestuia, cele mai proaste „oferte” din meniul McDonald’s ar fi:
Mâncarea de la McDonald’s neconsumată (resturile) poate fi păstrată la frigider timp de trei până la patru zile. După aceea, crește riscul de intoxicație alimentară.