Maioneza de post poate fi delicioasă, iar preparea ei este extrem de simplă.
Iată două rețete de maioneză de post, numai bune de testat alături de salate, fripturi sau legume la cuptor.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un blender sau cu ajutorul unui mixer vertical, amestecă uleiul de floarea-soarelui, laptele de soia, muștarul și zeama de lămâie. Amestecă la viteză medie. Continuă să mixezi până când compoziția devine omogenă și începe să aibă consistența maionezei. Acest proces ar trebui să dureze câteva minute. Adaugă sare, piper sau zeamă de lămâie, după preferințe.
Maioneza de post din pufuleţi este alegerea ideală inclusiv pentru persoanele care au probleme cu colesterolul.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Maioneza de post din pufuleţi se prepară extrem de uşor. În doar două minute, ai gata cea mai gustoasă maioneză de post din pufuleţi. Pentru a pregăti maioneza de post din pufuleţi trebuie ca pufuleţii să fie lăsaţi la înmuiat în apă rece.
Al doilea pas pentru a pregăti maioneza de post din pufuleţi este adăugarea uleiului şi a muştarului peste pufuleţi. Pentru a mixa maioneza de post din pufuleţi ai nevoie de o lingură de lemn. Prin utilizarea acestei ustensile de bucătărie, nu rişti ca maioneza de post din pufuleţi să se taie.
Când începe să se umfle și să se deschidă ușor la culoare, se adaugă zeama de lămâie și se asezonează după plac cu sare şi piper. Maioneza de post din pufuleţi se poate adăuga la salate, friptură sau chiar pe pâine cu puţin usturoi.
Foto: Shutterstock