Cu toții știm că alcoolul este unul dintre cei mai mari dușmani ai sănătății noastre, alături de fumat, dar nu întotdeauna alcoolul este dăunător.
Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat că alcoolul are, într-adevăr, efecte nocive, dar există o băutură care, dacă este consumată în cantități moderate, poate aduce chiar beneficii pentru sănătate.
Astfel, reputatul neurochirurg spune că vinul roșu, căci despre el este vorba, poate aduce beneficii pentru creier, însă doar atunci când este consumat cu măsură.
Invitat într-o emisiune la Antena3, profesorul a explicat că ideal este să consumăm vin cât mai închis la culoare și, de preferat, din struguri românești.
„Ajung aici la un lucru foarte interesant: bem sau nu bem… Da, creierului îi place puțin vin roșu, desface vasele cerebrale, pofta de viață, previne accidentul vascular cerebral și cardiac. Acesta este vinul roșu.
Vinul roșu are și o substanță care se numește resveratrol și acest resveratrol îmbunătățește calitatea vieții și calitatea funcției celulei nervoase. Resveratrolul se găsește și în acel strugure pe care îl aveam în copilărie și se numește Hamburg. Acel strugure închis la culoare, care este vestit pentru acest lucru. Deci căutați strugurii românești care erau atât de buni pentru dezvoltarea celulei nervoase. Am avut informații chiar de la profesorii de oftalmologie că îmbunătățește și activitatea retinei. Vasele retiniene pe bază de resveratrol să văd mult mai bine. Este foarte interesant fenomenul”, a explicat profesorul.
Profesorul doctor Vlad Ciurea, unul dintre marii neurochirurgi ai lumii, arată că există anumite cărnuri care aduc beneficii extraordinare atât organismului, cât și creierului uman.
„Sunt dovedite aceste lucruri”, insistă renumitul profesor doctor.
Astfel, potrivit neurochirurgului Vlad Ciurea, cea mai bună carne pentru creier este cea care provine de la pește. De altfel, reputatul medic insistă că românii ar trebui să consume cu regularitate pește, bogat în proteine și acizi grași nesaturați. Citește mai mult…