Shaorma a devenit, în ultimii ani, unul dintre felurile de mâncare preferate de români, iar orașele din țară sunt pline de shaormerii. Dar câți bani poate ajunge să câștige un shaormar pe lună, cu bacșiș cu tot?
Ei bine, pentru a răspunde la această întrebare am căutat un anunț de angajare în acest domeniu pe un site de specialitate.
Astfel, potrivit anunțului, o shaormerie din Sectorul 6 din Capitală caută să angajeze un shaormar cu experiență.
„Căutăm o persoană cu experiență și implicare, stăpân pe situație în flux și bine organizat. Salariul se stabilește după interviu la locație și proba de lucru și poate ajunge peste media pieței”, se arată în anunț.
Pe lângă salariu, angajatul mai primește o masă pe zi, contract de muncă, bonusuri de performanță și bacșișuri.
În anunț se mai arată că salariul oferit este între 4.500 și 6.000 de lei, cel mai probabil în funcție de experiență.
Să presupunem, deci, că respectivul angajat primește 6.000 de lei pe lună, salariu net. Dacă adăugăm și bacșișurile (spre exemplu, în medie, un leu / client și 100 de clienți / zi, rezultă 100 de lei pe zi.
Astfel, în 20 de zile lucrătoare (media lunară), shaormarul ar mai putea câștiga în jur de 2.000 de lei pe lună.
Adunând salariul, rezultă că un om cu experiență poate câștiga și 8.000 de lei pe lună, fără a ține cont de eventualele sporuri de performanță.
Shaorma a devenit alegerea preferată de cei mai mulți români, indiferent de momentul zilei, când vine vorba să mănânce ceva rapid și bun. Însă, nu mulți se gândesc și la cei care o pregătesc, obligați prin natura job-ului ales să stea vara, pe caniculă, în fața unui rotisor încins.
Shaormeria Dristor Kebap rămâne în topul preferințelor, orice s-ar spune.
Indiferent de oră sau zi, aici este coadă, iar clienții vin și revin fie pentru că știu când de bună este shaorma, fie pentru că au auzit de la prieteni.
Dar, câți lei câștigă shaormarii de la Dristor Kebap din București? Ca să aveți o idee – unii ajung să facă mai mulți bani decât profesorii sau polițiștii! Citește mai mult…