CE a revizuit lista companiilor aeriene interzise pe teritoriul comunitar. Rusia și Orientul, prea periculoase pentru aeroporturile Uniunii

CE a revizuit lista companiilor aeriene interzise pe teritoriul comunitar. Rusia și Orientul, prea periculoase pentru aeroporturile Uniunii
Publicat: 30/11/2023, 15:32

Comisia Europeană a actualizat lista UE a transportatorilor aerieni care nu îndeplinesc standardele de siguranţă, lista companiilor aeriene care fac obiectul unei interdicţii de exploatare sau al unor restricţii de exploatare pe teritoriul Uniunii Europene, deoarece nu respectă standardele internaţionale de siguranţă, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar. Asigurarea celui mai înalt nivel de siguranţă aeriană pentru europeni şi pentru toţi ceilalţi pasageri care călătoresc se află în centrul politicii Comisiei în domeniul siguranţei aviaţiei, specifică CE.

În urma ultimei actualizări, Fly Bagdad a fost inclus pe listă. Temeiul acestei decizii îl constituie preocupările în materie de siguranţă identificate de Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei (AESA). Acestea au condus la decizia de a nu acorda întreprinderii Fly Baghdad o autorizaţie de operator dintr-o ţară terţă (TCO). Actualizarea reflectă, de asemenea, decizia de a menţine interdicţia impusă transportatorilor aerieni certificaţi în Nepal, având în vedere preocupările continue în materie de siguranţă identificate în timpul unei vizite de evaluare în Nepal în perioada 11-15 septembrie.

Cu toate acestea, angajamentul proactiv al Autorităţii Aeronautice Civile din Nepal şi eforturile continue de a-şi consolida capacitatea de supraveghere a siguranţei au fost recunoscute în mod corespunzător în cadrul reuniunii Comitetului de Siguranţă Aeriană al UE.

129 de companii nu pot ateriza în UE. Rusia deschide lista

În urma actualizării, un număr total de 129 de companii aeriene sunt interzise în spaţiul aerian al UE: 101 de companii aeriene certificate în 15 state, din cauza supravegherii inadecvate a siguranţei de către autorităţile aeronautice din aceste state, 22 de companii aeriene certificate în Rusia, precum şi şase companii aeriene individuale din alte state, pe baza unor deficienţe grave de siguranţă identificate: Air Zimbabwe (Zimbabwe), Avior Airlines (Venezuela), Blue Wing Airlines (Suriname), Iran Aseman Airlines (Iran), Fly Baghdad (Irak) şi Iraqi Airways (Irak).

Alte două companii aeriene fac obiectul unor restricţii operaţionale şi pot efectua zboruri spre UE doar cu anumite tipuri de aeronave: Iran Air (Iran) şi Air Koryo (Coreea de Nord).

Actualizarea Listei UE pentru siguranţa aeriană se bazează pe avizul unanim al experţilor în domeniul siguranţei aviaţiei din statele membre, care s-au reunit la Bruxelles în perioada 14-16 noiembrie 2023 sub auspiciile Comitetului de Siguranţă Aeriană al UE. Acest comitet este prezidat de Comisia Europeană, cu sprijinul AESA. Comisia pentru transport a Parlamentului European sprijină, de asemenea, actualizarea. Deciziile adoptate în temeiul Listei UE pentru siguranţa aeriană se bazează pe standardele internaţionale de siguranţă şi, în special, pe standardele decretate de Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI).

Citiți și: Scandalul zborurilor cu Wizz Air, „epopee” fără sfârșit. Unde pot depune SESIZĂRI românii care sunt lăsați în „aer” de compania aeriană

EXCLUSIV | Ce a descoperit Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației, după ce România a reclamat nereguli la Wizz Air. Răspunsul oficial

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Greșeala incredibilă” pe care a făcut-o echipajul superiahtului lui Mike Lynch. „A fost o serie...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
FOTO Povestea lui Oleksandr Budko, soldatul căruia i-au fost amputate picioarele, dar care a devenit...
Acestor pensionari români li se va mări pensia cu 1.000 de lei, după recalcularea de...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Afacerea deschisă de Vlad în Capitală: a început cu un spaţiu mic, iar după 6...
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
Tu ai văzut-o? Melania a dispărut misterios în timpul unei vacanțe în Turcia. Ce spune...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
Cel mai RAPID ÎNCĂRCĂTOR din lume! Încarcă ORICE TELEFON în mai puțin de...
Șoferii vor conduce însoțiți, deși au obținut permis auto. Se schimbă Codul Rutier în România
Secretele averii lui Alexandru Arșinel. Cum au fost împărțiți banii
VIDEO | Momentul frapant când o femeie sare gardul la zoo ca să mângâie un...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Ghinion după ghinion pentru Lino Golden! Artistul, implicat într-un nou accident: ”Cum am început eu...
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Aplicația Google Essentials, lansată pentru utilizatorii de Windows