VIDEO | Târgul de Crăciun și-a deschis porțile în Piața Constituției. Meșteșugari și producători locali așteaptă vizitatorii cu produse de sezon

Publicat: 30/11/2023, 16:13
Actualizat: 30/11/2023, 21:17

Cea de-a 16-a ediție a Târgului de Crăciun București, organizată de Primăria Capitalei, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, a început joi, 30 noiembrie, de la ora 16:00, în Piața Constituției.

Peste 130 de căsuțe ale meșteșugarilor, creatorilor urbani și producătorilor locali își așteaptă publicul, începând de joi, cu o largă varietate de produse de sezon, dar și cu cele mai gustoase preparate culinare, pregătite în locație. Distracția va fi asigurată de roata panoramică, carusel și de trenuleț, dar şi de mascote și artiști animatori pe picioroange, după cum a anunțat Primăria Capitalei.

Tot joi, de la ora 18:00, se vor aprinde luminile festive în Capitală.

Târgul de Crăciun București își așteaptă vizitatorii între orele 10:00 – 22:00, intrarea fiind liberă pe tot parcursul evenimentului.

Potrivit organizatorilor, vineri, Ziua Națională a României, 1 Decembrie, va fi sărbătorită și în cadrul Târgului de Crăciun, atât prin muzică de fanfară, cât și printr-un spectacol folcloric autentic, reprezentând tradiția și identitatea.

Programul artistic va fi pus în scenă de zece soliști vocali, printre care Alexandru Pugna, Gheorghiţa Nicolae, Nicuşor Iordan, dar și de grupul vocal „Burnasul” din Teleorman, acompaniați de orchestra ansamblului folcloric profesionist „Cununa Carpaților”, dirijor Dan Ionescu. De asemenea, vor fi prezentate momentele de dans ale Ansamblului „Iholu” din Constanța – comunitatea aromână, precum și ale Ansamblului „Asteria” din București – minoritatea greacă.

Sâmbătă și duminică, în zona tradițională a evenimentului, pe scena amplasată lângă brad, vor urca Elena Gheorghe și Emilian & Band, fiind precedați de coruri de copii, soliști vocali și artişti instrumentiști.

Zona urbană va fi activată zilnic, atât de DJ Sets pe ritmurile remixate ale celor mai îndrăgite melodii internaționale de iarnă, precum și de muzică ambientală, asigurată de Magic FM, cel mai ascultat post de radio al sezonului. De asemenea, tot aici, puteți regăsi o selecție de food truck-uri, care vor bucura toate gusturile.

Copiii se vor bucura de spectacolele de teatru, jucate pe scena evenimentului, care îi vor purta pe tărâmul magic al imaginației. De asemenea, Casa lui Moș Crăciun își deschide porțile, încă din prima zi a târgului. Până la sosirea Moșului, spiridușii îi așteaptă pe cei mici să realizeze împreună scrisori cu dorințele de Crăciun. Totodată, copiii pot participa la atelierele de creație, specifice atât sărbătorii naționale, cât și Crăciunului.

Mai multe informații referitoare la programul Târgului de Crăciun București de pot găsi pe pagina de eveniment.

Cu ce se poate ajunge la târg

Bucureștenii pot veni la Târgul de Crăciun cu 38 de linii de transport în comun, dintre care 22 linii de noapte.

Liniile de transport public care ajung în apropierea târgului sunt următoarele: 7, 23, 27, 32, 47, 104, 116, 117, 123, 136, 205, 312, 313, 323, 385, 783/100, precum și toate liniile de noapte (cu excepția liniilor N1 și N10). De asemenea, pot utiliza liniile de metrou până la stațiile Piața Unirii sau Izvor, potrivit Primăriei Capitalei.

Linia 136 îi va duce și ea în apropierea târgului, chiar dacă autobuzele vor trebui să întoarcă la rondul din Piața Regina Maria (fostă George Coșbuc) din cauza restricțiilor de circulație impuse pentru buna desfășurare a evenimentului.

Astfel, în zilele de 30 noiembrie 2023, 01, 02, 03, 08, 09, 10, 15, 16, 17, 22–26 decembrie 2023, între orele 16.00-02.00, traficul rutier va fi restricționat pe Bd. Unirii, tronsonul cuprins între Bd. I.C. Brătianu şi Piața Constituției (inclusiv cele două bretele adiacente). În plus, dacă situația o va impune (în funcție de numărul de participanți la târg), traficul rutier va fi restricționat în zilele menționate și pe Bd. Libertății, între Calea 13 Septembrie și Bd. Națiunile Unite.

Din acest motiv, la dispoziţia agenţilor de ordine publică şi ai Brigăzii Rutiere, linia 136 va funcționa în perioada amintită, după ora 16.00 și până la sfârșitul programului, pe traseul de bază între terminalul „C.E.T. Vest Militari” şi intersecţia Calea 13 Septembrie/ Bd. Libertății, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Bd. Libertății, cu întoarcere în rondul Piața Regina Maria.

De asemenea, ca urmare a restricționării traficului pe prima bandă de circulație de pe Bd. Libertății (segmentul cuprins între Bd. Națiunile Unite și Calea 13 Septembrie), în perioada 01.12.2023 (începând cu ora 06.00)-03.12.2023 (până la ora 23.00), autobuzele liniei 136 nu vor mai opri în stația „Palatul Parlamentului” pe sensul spre capătul de linie „C.E.T. Vest Militari”.

În nopțile de 30.11/01.12, 01/02, 02/03, 03/04, 08/09, 09/10, 10/11, 15/16, 16/17, 17/18, 22/23, 23/24, 24/25, 25/26, 26/27, de la începutul programului și până în jurul orei 02.00, linia N101 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Valea Oltului” și intersecția Calea 13 Septembrie/ Bd. Libertății, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Bd. Libertății, Bd. Regina Maria, rond Piața Unirii.

Sursa foto: PMB/ Alexandra Pandrea – Gândul

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Cauza morții lui Gabriel Cotabiță. Ce s-a întâmplat cu artistul de 69 de ani
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Cum arată polata construită în Clisura Dunării. Șoseua spectaculoasă din Porțile de Fier, protejată de...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Un bărbat a îngropat 5 cufere cu comori de peste 2 milioane de dolari și...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Gabriel Cotabiță a murit la 69 de ani. Artistul a avut tot mai multe probleme...
Cum a ajuns să arate Anna Kournikova acum, la 22 de ani după ce era...
Ameninţarea de pe piaţa imobiliară. România ar putea ajunge o piaţă de chiriaşi: "Preţurile se...
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Spania a amendat mai multe companii aeriene low-cost pentru practici abuzive. Ryanair a primit cea...
Întrebare de ȘCOALĂ: Câte LATURI are Marea Piramidă din Giza?
S-a stins unul dintre cei mai iubiți cântăreți din România. Ar fi avut concert chiar...
Gabriel Cotabiță a murit la 69 de ani: A fost bolnav, dar nu dădea semne...
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei...
Cezar Ouatu, reacție după moartea lui Gabriel Cotabiță: "Unul din momentele care-mi vor rămâne bine...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Hattie McDaniel, prima persoană de culoare recompensată cu Oscar. „Am făcut ce am putut. Restul…am...