Judecătorii Curții de Apel București i-au administrat – vineri, 12 decembrie 2023 – o înfrângere usturătoare omului de afaceri Andrei Cristian Siminel, după ce acesta a acționat în instanță GÂNDUL, cerând eliminarea unui articol de pe site.
Articolul publicat de Gândul în luna august a anului 2020 a fost: Adevărul despre ”patronul” Libra Bank, miliardarul Siminel Cristian Andrei! ”Scheletul” din trecutul omului de afaceri (DOCUMENT EXCLUSIV) și poate fi citit, INTEGRAL, AICI.
Miliardarului Siminel Cristian Andrei i se mai spune – pe piața de capital – și ”omul care a cumpărat România”, fiind privit ca un afacerist uns cu toate alifiile, impunându-se în fața altor competitori printr-o negociere ”dură” și reușind, de mulți ani, să dicteze trendul în ceea ce privește, printre altele, prețurile chiriilor pe segmentul comercial la nivelul întregii țări, se preciza la începutul articolului respectiv.
Vineri, 12 decembrie, 2023, magistrații Curții de Apel au respins apelul formulat de omul de afaceri Andrei Siminel, considerând că acest apel este NEFONDAT.
„Tip soluție: Nefondat. Soluția pe scurt: Respinge apelul ca nefondat. Cu recurs în termen de 30 de zile de la pronunţare, care se depune la Curtea de Apel București – Secţia a IV-a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 08.12.2023”, au decis judecătorii Curții de Apel.
La solicitarea Gândul, avocatul Alexandru Coman a declarat, în exclusivitate, că această decizie – care poate fi atacată cu recurs în termen de 30 de zile – este o victorie incontestabilă, explicînd și ce se va întîmpla la recurs.
„Instanța s-a pronunțat, hotărârea este definitivă. Da, o să facă recurs, numai că în recurs va fi vorba despre chestiuni tehnice, se va stabili situația de fapt, dacă probele au fost bine administrate etc… Recursul privește chestiuni de legalitate, nu de temeinicie a hotărârii.
Acum, situația de fapt este stabilită în mod definitiv. La fel și probele.
Ca exemplu, putem spune că avem o cărămidă. Materialele, compoziția cărămizii și forma ei se stabilesc în fond și în apel. E roșie sau nu, e albastră, e din oțel sau din alt material. În recurs se stabilește dacă este cărămidă (da!), dacă are respectivele dimensiuni (da!), și nu se mai face referire la materialele din care este făcută cărămida, pentru că este vorba despre o instanță de recurs.
Este o hotărâre în care instanțele au dat prevalență, în mod mai mult decât justificat, exercitării dreptului de exprimare al jurnalistului. Nu va fi eliminat niciun articol, rămâne tot”, a declarat avocatul Alexandru Coman, în exclusivitate pentru Gândul.