Covrigii sunt micul-dejun preferat de foarte mulți români. La prima oră, cu lapte sau iaurt, covrigii ne fac diminețile mai frumoase.
Rețeta perfectă pentru covrigi de casă foarte gustoși are un secret.
Dacă faci întocmai, covrigii vor ieși pufoși, poate chiar mai buni decât cei pe care-i cumperi dimineața.
Secretul este să opăriți covrigii, câteva secunde, în timpul preparării. Vor ieși pufoși, fix cum vă doriți.
Se pot face oricând covrigi de casă, dar postul Crăciunului pare alegerea cea mai potrivită. Acest preparat simplu și ieftin este foarte gustos. Și mai ține și de foame, nu-i așa?!
Ingrediente pentru covrigi de casă
Covrigii se fierb în 1 litru de apă, peste care turnăm 2 linguri de bicarbonat de sodiu.
Mod de preparare
„Cernem făina într-un bol mare și punem sarea și zahărul.
Drojdia o amestecăm cu zahărul și puțină apă călduță și o lăsăm 10-15 minute să se activeze. Dacă folosiți drojdie uscată, o adaugați direct peste făină, în bol”, notează cei de la gustos.ro.
Când drojdia s-a activat, o punem în bol și turnăm încet peste ea apă călduță, amestecată cu 40 ml de uleiu. Aluatul obținut se frământă preț de 10-15 minute, apoi se lasă la crescut timp de 50-60 de minute. În acest interval, aluatul ar trebui să-și dubleze volumul.
„Apoi, facem un șnur lung din aluat și-l tăiem în 12-13 bucăți, aproximativ egale. Din fiecare bucățică facem un șnuruleț, căruia îi dăm forma de covrig bretzel.
Procedăm așa până terminăm toate bucățile de aluat, apoi îi mai lăsăm la crescut un sfert de oră.
Între timp, punem pe foc o oală cu un litru de apă, iar când a dat primul clocot adăugăm bicarbonatul. Punem covrigii pe rând în apă, îi opărim câteva secunde pe ambele părți, îi scoatem cu o spumieră și-i punem în tava de copt.
Presărăm pe ei imediat sare mare, susan, mac, semințe de in, chimen, la alegere. Îi coacem 20-25 de minute la 220 °C.
Sper că v-am făcut poftă și veți încerca și voi rețeta de covrigi de casă, sunt delicioși.
Poftă bună!”, arată rețeta celor de la gustos.ro.