De ce nu e bine să arunci bureții de vase? Deși specialiștii ne sfătuiesc să îi schimbăm cât mai des deoarece în ei se adună milioane de bacterii periculoase, există o posibilitate ca aceștia să fie refolosiți.
Acest lucru se poate face după o dezinfectare temeinică. Mai exact, bureții de vase uzați se pun într-un vas cu clor aproximativ o oră. După ce timpul s-a scurs, se clătesc bine și se pot utiliza.
Puțină lume știe că bureții de vase sunt ajutor curat în grădinărit pentru că principala caracteristică a acestora este aceea de a absorbi umiditatea.
Buretele se taie, ulterior, în bucăți mici și se amestecă cu pământul de flori. Astfel, plantele care iubesc solul umed se vor simți imediat mai bine. În plus, dacă solul este prea umed, buretele poate absorbi excesul. Practic, folosindu-vă de un burete de vase, veți putea avea în permanență cantitatea potrivită de umiditate.
Un alt truc constă în tăierea buretelui de la un capăt la altul. Ulterior, în mijlocul acestuia se pun semințele. Ultimul pas constă în udarea buretului. Dacă veți folosi acest truc, veți observa că semințele vor încolți mai repede.