VIDEO | Ciucă și Bode, prezenți pe tronsonul 3 al Drumului expres Craiova-Pitești/ Nicolae Ciucă: Oltenia va fi conectată la coridorul 4 pan-european

Publicat: 19/12/2023, 17:03

Prezent alături de premierul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe tronsonul 3 al Drumului expres Craiova-Pitești ce urmează a fi deschis săptămâna viitoare, șeful Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat că noul tronson va lega Oltenia de coridorul patru pan-european.

Liderul PNL a ținut să precizeze că Drumul expres Craiova-Pitești a fost demarat în timpul guvernării liberale, mai exact în anul 2019, atunci când au fost semnate contractele pentru construcția loturilor 1 și 2.

Am dorit fim prezenți, nu pentru a scoate în evidență faptul am reușit ducem la bun sfârșit acest demers, ci practic este un moment în care vrem subliniem acest drum expres a fost demarat pe deciziile luate de către guvernul liberal în luna noiembrie 2019, când s-au semnat ordinele de începere a lucrărilor pentru tronsoanele 1 și 2, a precizat Nicolae Ciucă.

În 2020, în timpul mandatului lui Lucian Bode, a fost semnat și contractul pe tronsonul 3 Valea Mare-Colonești, adaugă șeful Senatului.

Nicolae Ciucă mai spune că în total vorbim de 71,7km de drum expres, odată cu deschiderea tronsonului 3 în lungime de 31,7km. Acesta adaugă că investițiile în infrastructură sunt un „vector important de dezvoltare”, care va ajuta mediul de afaceri să devină mai profitabil.

Primul drum expres din România se extinde acum cu încă un tronson care adaugă 31,7 kilometri celor 40 deja existenți. Este reușita unui constructor român, care a demonstrat seriozitate și eficiență în acest contract. Investițiile statului în economie sunt un vector important de dezvoltare, care ajută mediul de afaceri să fie profitabil și să conserve locurile de muncă, iar cetățenilor le oferă proiecte publice care contribuie la creșterea calității vieții, a precizat liderul PNL.

Bode: Îmi doresc ca România să atingă borna asumată în PNRR, de 3000 km de autostrăzi

Prezent alături de premierul României și de președintele Senatului, fostul ministru al Transporturilor din cabinetul Orban a precizat că „PNL a reușit să schimbe paradigma”, de la un model economic bazat pe consum, la un model bazat pe stimularea investițiilor.

În urmă cu 4 ani, PNL a reuşit să schimbe paradigma, plecând de la modelul economic bazat pe consum la un model bazat pe stimularea investiţiilor. Am reuşit să semnăm ordinele de începere a lucrărilor pentru tronsonul 2 care s-a dat în trafic anul trecut, iar în octombrie 2020 am semnat contractul de proiectarea şi execuţia tronsonului 3, inaugurat în câteva zile, a spus Lucian Bode.

Secretarul general al liberalilor a mai punctat faptul că noul tronson a beneficiat de o finanțare de 800 de milioane de lei din partea guvernării liberale.

Îmi amintesc în anul 2020, guvernul liberal a alocat aproape 800 de milioane de lei pentru finanțarea acestui obiectiv, în condițiile în care până în acest moment undeva la 3,7 miliarde de lei sunt cheltuiți efectiv stadiul financiar al acestui obiectiv, a adăugat Bode.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | UDMR propune comasarea alegerilor locale cu un tur de prezidențiale / Stroe: Vorbim de pre-simplificarea procesului electoral

VIDEO | Premierul Marcel Ciolacu, pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești: „Orice km de infrastructură mare înseamnă dezvoltarea regiunilor”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri scandaloase în cazul profesoarei de sport care și-a abuzat doi elevi. Cum i-a ademenit...
BAC 2024 | Avem subiectele care au picat la limba maghiară, la proba de azi...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
O fetiță de 3 ani din Constanța a ajuns la spital după ce a mâncat...
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!'...
DIETA-minune a lui Neti Sandu, pe care o respectă cu sfințenie! Ce SECRETE are la...
Ţara din Europa în care un şofer a rămas fără maşină după ce a condus...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Viktor Orban s-a întâlnit cu Vladimir Putin la Kremlin, în ciuda criticilor din partea liderilor...
Această INVENȚIE de acum 40.000 de ani a SCHIMBAT ISTORIA MODEI pentru totdeauna!
Decizie pentru cei care stau LA BLOC. Schimbarea pe care românii o cer de ani...
Permisul auto, tot mai greu de obținut. Intră în vigoare reguli draconice
Vero Căliman, apariție sexy în costum de baie. Cum arată fosta Fetiță Zurli la plajă....
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A...
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Forma Sistemului Solar s-a schimbat dramatic, au descoperit oamenii de știință
×