Prima pagină » Diverse » Secretul pentru a avea un ȘORICI fraged pe masa de Crăciun / Ce fac măcelarii pentru a fi ușor de mâncat

Secretul pentru a avea un ȘORICI fraged pe masa de Crăciun / Ce fac măcelarii pentru a fi ușor de mâncat

Secretul pentru a avea un ȘORICI fraged pe masa de Crăciun / Ce fac măcelarii pentru a fi ușor de mâncat

Șoriciul este unul dintre deliciile cele mai apreciate de români în perioada iernii. De obicei, el este consumat atunci când se tare porcul, dar iată ce trebuie să faci pentru a avea acest aperitiv pe masa de Crăciun.

Măcelarii cei mai iscusiți și-au dezvăluit secretele. Iată cum poți obține un șorici fraged și gustos.

În primul rând, esențial este modul în care este pârlit porcul. Există două variante: fie folosind paie, fie utilizând un arzător. Există o tradiție conform căreia porcul făcut cu paie va avea un șorici cu o textură mult mai moale.

După această etapă urmează curățarea părului, care se face cu lama unui cuțit, până când șoriciul atinge stadiul în care pare pregătit să se desprindă de pe slănină. În continuare, procedezi la frecarea porcului cu sare amestecată cu două căni de apă clocotită.

Ce mai trebuie să faci pentru un șorici moale și gustos. Secretul măcelarilor

Apoi, se rade suprafața cu lama cuțitului, până când șoriciul capătă o nuanță alb-rozalie. Există o tradiție care afirmă că cel mai moale șorici provine de pe burta porcului.

Una dintre modalitățile eficiente de a obține un șorici moale și delicios este să începeți prin a înveli porcul, după ce l-ați spălat și curățat corespunzător. Următorul pas constă în turnarea de apă fierbinte amestecată cu sare peste el, după care îl acoperiți cu o pătură groasă.

Explicația este aceea că apa va ajunge în șorici și îl va face fraged. Această procedură se repetă timp de 10 minute, după care curățați meticulos șoriciul până când capătă o nuanță plăcută de galben, conform Play Tech.

Etapa următoare constă în frecarea șoriciului cu o amestecare de sare, mălai, sânge și râcâiți-l bine, asigurându-vă că formați un strat cât mai fraged. Finalizați procesul prin spălarea șoriciului cu apă fiartă în cantități generoase.

După ce ați tăiat șoriciul, următorul pas este să-l așezați într-un borcan de saramură și să-l lăsați timp de 3-4 zile la frigider. Saramura este preparată din apă, 4-5 linguri de sare și 4-5 căței de usturoi, pentru a conferi șoriciului un gust bine echilibrat și aromat.

O informație mai puțin cunoscută este că pentru a obține un șorici fraged și gustos, îl puteți frige la flacăra aragazului sau pe grătar. Începeți prin a rade fin șoriciul, curățați-l de excesul de grăsime și fierbeți-l în apă ușor sărată. După fierbere, scurgeți excesul de apă, uscați-l și tăiați-l în bucăți potrivite pentru a fi prăjite pe un grătar încins.

Ce se întâmplă, de fapt, în corpul tău, atunci când consumi șorici

Șoriciul, consumat cu moderație, poate fi chiar benefic pentru sănătate, contrar unor mituri.

Este bogat în grăsimi sănătoase și oferă energie pentru întreaga zi. Consumul moderat poate fi adoptat de fanii dietelor bogate în grăsimi sănătoase, scrie adevărul.ro.

De ce e bun șoriciul

Șoriciul conține cantități semnificative de fosfor și calciu, minerale esențiale pentru sănătatea oaselor și a dinților.

Elementele ajută la menținerea densității masei osoase și previn riscul apariției osteoporozei.

Șoriciul asigură nutrienții necesari, grăsimi, proteine, vitamine și minerale esențiale. Consumul moderat poate ajuta la îmbunătățirea aportului nutrienților necesari pentru funcționarea optimă a organismului tău.

Consumul excesiv de șorici duce însă la creșterea colesterolului LDL (cel „rău”).

Cheie stă în moderație, iar consumul excesiv nu va aduce decât drumuri la spital, îngrășare și boli de inimă.

Iată cum șoriciul este o „sabie cu două tăișuri” în alimentația noastră. Furnizează nutrienți esențiali, dar poate duce la probleme medicale, din cauza conținutului ridicat de grăsimi saturate, avertizează medicii.

Citește și care sunt cele 15 alimente care nu îngrașă absolut deloc. Poți să le mănânci în orice cantitate!

Recomandarea video

Mediafax
Unde trăiesc femeile cel mai mult: Top 10 țări cu cea mai mare longevitate
Digi24
VIDEO Suma exorbitantă pe care Kevin McCallister din „Singur acasă 2” ar plăti-o astăzi la Plaza, hotelul lui Donald Trump
Cancan.ro
Accident mortal la metroul din București! O femeie a fost lovită când trenul a intrat la peron. Cum s-a petrecut tragedia
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă prezentatore TV e din nou însărcinată!
Adevarul
De ce suntem mereu pe ultimul loc în Europa? „Avem cel mai mare consum de divertisment ieftin: TikTok 12 ore/zi”
Mediafax
Care sunt orele de liniște la bloc în weekend. Ce reguli stricte sunt pentru programul de liniște
Click
Povestea fabuloasă a fabricii de pantofi construită de un om care abia știa să scrie. Le-a încălțat pe Sophia Loren și Elena Ceaușescu, iar mai târziu pe vedetele autohtone
Digi24
„Era ca un abator”. O rusoaică povestește grozăviile de pe frontul din Ucraina, pe care i le-a arătat fiul său pe telefon
Cancan.ro
Ce a pățit această femeie din Germania, după ce a primit în chirie un cuplu de români. Ce au lăsat în urmă Ionel și Florentina
Ce se întâmplă doctore
Dieta MINUNE cu care Monica Anghel a reușit să slăbească 40 de kilograme: „Asta poți mânca oricând, fără probleme”
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Dacia C-Neo, testată în Alpi. Noul model a fost surprins în probe pe drumuri montane
Descopera.ro
Obiectul interstelar 3I/ATLAS transportă CEVA, anunță NASA
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. Bulă o vede pe maică-sa dezbrăcată în fața oglinzii spunând: – Vreau un bărbat!
Descopera.ro
Ar putea fi „Steaua din Betleem” o planetă? Un vizitator strălucitor ne oferă un indiciu