Fostul premier al României Nicolae Ciucă face sarmale pentru Crăciun. Cunoscut pentru faptul că nu petrece nicio vacanță în afara țării, Ciucă va petrece și aceste sărbători cu familia.
Bucuria sa o reprezintă cele două nepoțele, a spus președintele Senatului, într-un interviu la DCNews.
Trebuie să ne bucurăm de puținul timp pe care îl avem liber în această perioadă. Și nu cred că există o sursă de energie pentru un om decât pentru un om de vârsta mea, decât atunci când ești în preajmă și faci micile plăcere ale copiilor săi.
Cel care a condus Armata română nu este străin de bucătărie și va participa la pregătirea sarmalelor. Dar, nu orice fel de sarmale, ci oltenești. Sunt deosebite, pentru că au un ingredient special: raci, adică ardei roșii uscați la soare.
Când se împachetează carnea în foile de varză mai există niște ardei, ardei roșii. Oltenii de spun raci, dar le spun raci pentru că sunt roșii care se usucă și se păstrează acolo.
Rețeta generalului Ciucă spune că ardeii roșii merg și în interiorul sarmalelor și printre ele, în oală.
Când se fac sarmalele, se opăresc în apă, se scot semințele și se umplu cu amestecul de carne pentru sarmale și se pun printre sarmale. Șunt ușor picanți și dau și un gust aparte la sarmale.
CITEȘTE ȘI: