Așa cum era de așteptat, cuplul prezidențial comunist Elena și Nicolae Ceaușescu se bucura de un adevărat lux culinar în timpul sărbătorilor, cu produse care lipseau de pe masa celor mai mulți români, în perioada Epocii de Aur.
Nicolae Ceaușescu, care a condus România între anii 1967 și 1989, avea la dispoziție un meniu impresionant, cu ocazia sărbătorilor și nu numai, potrivit B1 TV, care citează shtiu.ro.
În general, prefera produsele tradiționale românești, dar de pe masă nu lipseau nici fructe exotice, precum portocale sau banane, care erau considerate un lux pentru români, în perioada comunistă.
De exemplu, de Paște, soții Ceaușescu și apropiații lor se bucurau de ouă roșii, cozonac și friptură de miel, care era una dintre preferatele liderului comunist.
Tocmai de aceea, în fiecare an, echipele care lucrau pentru familia Ceaușescu procurau cantități impresionante de carne de miel.
Cozonacul, un alt deliciu ale cuplului prezidențial, era prezent în meniu atât în varianta tradițională, cât și cea cu cacao, rahat și stafide.