Chef Cosmin Ailincă este un tânăr bucătar cu o experiență de 20 de ani în domeniu. Talentul său culinar a fost recunoscut și de jurații emisiunii ”Chefi la cuțite”, el reușind să ajungă în finala celui de-al patrulea sezon al emisiunii. Chef Cosmin Ailincă și-a dorit dintotdeauna să-și deschidă propriul restaurant, vis pe care a reușit să și-l împlinească. El este patronul restaurantului The Dream by Chef Cosmin Ailincă.
Apreciatul chef a pregătit pentru Gândul o rețetă care se potrivește foarte bine pentru masa festivă de Revelion. Cosmin Ailincă a gătit cotlete de berbecuț cu năut și sparanghel și ne-a arătat cum se face, pas cu pas, această delicioasă rețetă.
Ingrediente:
– cotlete de berbecuț
– năut (de preferat gata fiert, se găsește la conservă)
– o ceapă
– 3 fire sparanghel
– sare, piper proaspăt măcinat
– ulei de măsline
– vin alb
Punem la fiert o oală de apă cu un praf de sare în care adăugăm sparanghelul, apoi tocăm ceapa și scurgem năutul de apă. După ce sparanghelul a fiert, îl scoatem și îl ținem în gheață pentru a-și păstra culoarea.
Punem pe foc o tigaie în care am adăugat ulei de măsline și în care călim ceapa. În paralel, punem pe foc și tigaia cu ulei pentru cotlete. Când uleiul s-a încins, punem cotletele la prăjit. Năutul scurs de apă îl adăugăm peste ceapa călită, iar apoi punem puțin cimbru și vin alb.
După ce cotletele de berbecuț s-au făcut (se țin pe foc 15 minute, respectiv câte 7 minute și jumătate pe fiecare parte), le scoatem, le așezăm într-un vas și ne apucăm să prăjim sparanghelul, peste care adăugăm puțină sare și piper.
După ce și sparanghelul este gata, ne apucăm de aranjarea farfuriei. Punem năutul cu ceapa, adăugăm sparanghelul și cotletele, peste care măcinăm piper și decorăm după preferințe.
Chef Cosmin Ailincă a decorat coastele de berbecuț cu vlăstare de mazăre și de floarea soarelui.
CITEȘTE ȘI:
8 aperitive pentru masa de Revelion, spectaculoase și ușor de preparat. Rețete pas cu pas
Cea mai rapidă rețetă de maioneză. E gata în mai puțin de 60 de secunde!